Островите Пи Пи или Тайланд, който оцелява - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Островите Пи Пи или Тайланд, който оцелява

Пи Пи накратко: просто два острова - големият туристически рай Пи Пи Дон и малкият Пи Пи Ле, намиращ се на около 3 км от големия и необитаван.

Намират се в Андаманско море, някъде по средата между остров Пукет и град Краби.

Винаги така сме си представяли острова на мечтите. Плажове: с фин пясък. Вода: тюркоазена. Хора: красиви и с тен. Островът е прекалено малък за улици и автомобилно движение, но е достатъчно голям за всички, които обичат да пътуват само с раница на гърба. Въпреки че Пи Пи е сред най-красивите острови в света, цените на него продължават да намаляват.

Туризмът там просто не може да бъде спрян. Въпреки че е имало доста „опити” за това: снимките на филма „Плажът”, птичи грип и накрая цунамито, което удари залива Тонсай през 2004 г. и причини смърт и хаос.

Преди повече от 25 години няколко бродещи туристи открили, че Ко Пи Пи е евтин рай. Малко известното, но прекрасно място, вярвате или не, в началото било подминавано от всички. Малки колиби и къщи за гости започнали да приютяват безбройните гости доста по-късно. Била създадена и стабилна връзка по вода.

Първото плажно заведение продавало само кола и местна бира.

И разбира се, „Плажът“: филмът с Леонардо ди Каприо е заснет на Ко Пи Пи, по-точно на Пи Пи Ле. Природозащитници упреквали филмовата компания, че саденето на палми и натрупването на пясък нарушават екоравновесието на острова.

Въпреки това филмът се оказа успешен, а и рекламира Тайланд като туристическа дестинация.

Пътешествениците днес се дивят на невероятната красота на лодките, които потеглят от град Краби или остров Пукет и щракат гигабайти от снимки с фотоапаратите си - от неразрушимите острови Пи Пи.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Denica Mileva , 11.06.2013 | 11:20
красота и очарование , друго не бих могла да кажа
Nina Stanislavova , 10.06.2013 | 13:19
това място определено изглежда като рай.бих живяла цял живот на такова място
Абонирайте се за нашия бюлетин