Пътеводител по плажовете в Кавала - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Пътеводител по плажовете в Кавала
Автор: Peika.bg
Пътеводител по плажовете в Кавала

Кавала е само на стотина километра от границата при Златоград и е популярен като дестинация за еднодневни екскурзии. В околностите на града обаче има и много плажове, където да се порадвате на лятното слънце и морската вода. Предлагаме ви мини плажен пътеводител, който ще ви помогне да изберете плажа, който най-много ви подхожда. Подредили сме плажовете в посока от изток на запад.

Перияли се намира само на 2 км източно от центъра на града (можете да стигнете с автобуси 2 и 3). Това е обществен плаж с чудесни рибни таверни.

Ако не искате да напускате града, плажът Рапсани се намира на практика в самия център. Той е с безплатен достъп и паркинг. Пясъкът обаче е зает от надуваеми легла и шезлонги на плажните заведения и ако искате да ги използвате, ще трябва да си поръчате питие.

В другия край на Кавала, на запад, е плажът Каламица. Достъпът до него е безплатен, но през лятото става доста пренаселен. Можете да стигнете дотам с автобуси 4,5 и 8.

На 4 км от Кавала любителите на палатките ще открият къмпинг Батис със 100 места. През лятото можете да стигнете с автобус 8 или автобуса за Неа Перамос. В къмпинга има басейн, мокър бар, възможност за водни спортове и игрище.

Плажът Тоскае сред най-популярните около Кавала. Разполага с 300-метрова пясъчна ивица към едноименен хотелски комплекс, поради което има входна такса за ползването му. Тук можете да играете плажен волейбол. Намира се на около 6 км от Кавала в посока Неа Перамос.

Плажовете Палио са разпръснати в няколко поредни заливчета между Тоска и Ираклица на фона на вдадени в морето скали. Подходящ е за семейства с деца, сравнително по-спокоен е и с по-малко шумни плажни заведения. Намират се на 7-11 км от Кавала.

Ираклица се състои от два плажа – западен и източен. На практика това е една непрекъсната плажна ивица, но вие сами ще видите разликата – западната част е по-оживена и с много барове и по-силна музика, докато източната е по-спокойна. Намира се на около 13 км от Кавала.

Неа Перамос е по-скоро семеен плаж. Водата и пясъкът са чудесни, но повечето хора предпочитат съседния плаж Амолофои. До Кавала са 20 км.

Амолофои (букв. Пясъчни дюни) е друг спокоен плаж. За да се разположите за цял ден на шезлонг под чадър на него, трябва да си поръчате нещо от заведенията, които поддържат плажа, но цените са разумни. Плажът е дълъг над километър и е доста широк, с пясъчни дюни и едни от най-красивите пейзажи в района на Кавала. До Кавала са 25 км.

Полезна информация: До плажовете, които са извън Кавала, освен с автомобил, можете да стигнете и с автобус на компанията KTEL в посока Неа Перамос, като слизате на съответната спирка. Около Кавала се срещат морски таралежи, така че бъдете внимателни и се оглеждайте къде стъпвате. Хубавото е, че в кристалната вода тук няма да е трудно да ги забележите. Почти всички изброени плажове имат присъден „син флаг“ за чистота и добро управление.  

Пътят през ГКПП Златоград-Термес е много стръмен и тесен, оттам до Кавала са около 100 км. Пътят от Кулата е около 130 км.

Вижте плажовете около Кавала и на картата:


Вижте Плажове около Кавала на по-голяма карта

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин