Пътуване до Пакистан - страната на чудесата (част 3) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Пътуване до Пакистан - страната на чудесата (част 3)
Автор: Peika.bg
Пътуване до Пакистан - страната на чудесата (част 3)
Снимка: pixabay

Говоренето за Пакистан в една статия от няколко изречения би било несправедливост към тази земя, тъй като тази страна е пълна с красиви земи, които трябва да бъдат открити.

Тук има много великолепни пейзажи, скрити села и много повече. От красиви джамии до възхитителни реки и крепости, невероятните хора и вкусната храна определено биха ви върнали обратно в Пакистан, когато си помислите да пътувате отново.

Тук ще ви разкажа за някои места, които ще откраднат сърцето ви и ще ви накарат да се влюбите в тази страна.

Пешавар

Пътуване до Пакистан - страната на чудесата (част 3)
Снимка: wikimedia

 

Един от най-историческите градове на Пакистан, Пешавар е като сърцето на Пакистан, тъй като е най-старият град в Южна Азия. Хората тук хората са много дружелюбни и помагат, можете напълно да разчитате на тях, когато става въпрос за гостоприемство.

Пешавар има някои много стари сгради, крепости и джамии, което го прави център с антична култура, а е бил и най-важният търговски център от епохата на Моголите.

Когато става въпрос за храна, не искате да пропуснете нито един хранителен пазар тук. Намак манди е един от най-популярните тук, а агнешкото е специалитетът на тази хранителна улица. Чапал кебап и агнешко карахи са непоносимо неустоими.

Долината Ярхун

Пътуване до Пакистан - страната на чудесата (част 3)
Снимка: Pervez Ahmad Khan

Намира се в квартал Читрал на Хайбер Пахтунхва и е едно от любимите места за посещение. Сравнително нечувана и неспомената в красивите туристически места в Пакистан и не се посещава от повечето хора, но наистина привлича със суровата си красота. Повечето от пътищата са кални, недоразвити, но ако имате превозно средство, това няма да е неприятно пътуване.

Красивата природа по пътя към долината Ярхун е умопомрачителна. Газин си струва да видите, ако стигнете до долината Ярхун, където можете да видите и прохода Thoi, свързващ горния Читрал с долината Ясин. Там ще се насладите на красивите планини Куш.

Натия Гали

Пътуване до Пакистан - страната на чудесата (част 3)
Снимка: Nahgamra.roosnam

Това е едно от най-известните туристически места в Пакистан. Можете да видите куп хора там да се наслаждават на лятото, тъй като това е любимото хълмисто място в района на повечето хора.

Неговите красиви буйни планини и невероятно пътуване до Натия Гали са страхотни, когато искате да избягате от горещите летни дни. Температурата се повишава до 25C през лятото, остава хладно през лятото и има сняг през зимата.

Ако сте турист, тогава бихте искали да отидете там. Пешеходните му пътеки са предимно заобиколени от бор, дъбов орех и дъбов клен и са супер прохладни и приятни дори през горещия летен ден.

Не е толкова населен като Мюри, който е само на един час път от Натия Гали, може би това е причината да е по-спокойно и релаксиращо да се насладите на почивката си там.

Долината Калаш

Пътуване до Пакистан - страната на чудесата (част 3)
Снимка: Tahsin A Shah

Долината Калаш е на 2 до 3 часа път от град Читрал и е дом на хора от Калаш, които имат свои собствени обичаи и религия, за разлика от останалата част от Пакистан. Най-често няма да видите огромни разлики, докато посещавате различни градове в Пакистан, но в долината Калаш ще видите различни хора със собствен начин на живот и дори обличане. Жените носят дълги рокли с ярки цветове и шапки.

Долината Калаш е не само популярна сред пакистанските туристи, но е и една от любимите сред международните туристи.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин