Пътуване през лятото – какво трябва да знаем? - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Пътуване през лятото – какво трябва да знаем?
Автор: Peika.bg
Пътуване през лятото – какво трябва да знаем?

Лятото идва и на всички ни се пътува с възможно най-малко ангажименти свързани с пътуването. Една карантина например би загубила доста време, което може да бъде оползотворено по далеч по-приятен и полезен начин. Затова в следващите редове ще видите в кои страни можете да пътувате по-свободно.

Египет, Мароко, Мали и Мадагаскар попадат в зеления списък за пътувания, което означава, че ще можеш да посетите тези дестинации, без да се налага да бъдете поставена под карантина при завръщането си. Новите правила се смятат за доста несигурни и противоречиви все още, споделят от туристическата индустрия. Противоречията идват от там, че много от страните в списъка всъщност не приемат туристи в момента, въпреки че повече от тях са убедени, че по-късно още този месец вече всичко ще е доста по-свободно в сравнение с миналата година по това време.

Само няколко дестинации засега получават зелена светлина. Сред тях са Кот д'Ивоар, Великобритания, Нова Зеландия, Тайланд, Тунис, Израел, Кувейт и други... като предстои да се реши дали всяка държава няма да определя сама правилата си за влизане и излизане от страната.

Тепърва предстои да се коментира и решава в кои държави ще има свободно двупосочно пътуване, като основен проблем ще остане, че вероятно всяка държава ще има правото сама да определя правилата си и това, че за някои дестинации няма да има ограничения няма да означава, че влизането в България ще бъде свободно.

Голяма част от туристически дестинации заявяват готовността си да посрещат и настаняват ваксинирани туристи или такива, които предоставят отрицателен тест за COVID-19, направен в рамките на 72 часа. Още през март Исландия обяви, че всеки, който е ваксиниран ще бъде добре дошъл в страната, въпреки че при пристигането все пак ще трябва да се направи тест.

Държавите в така наречения зелен списък ще се променят динамично. Както споменахме още в началото – това лято ще е по-свободно за пътуване и определно ще има държави, от които ще можеш да се завърнете, без да бъдете поставени автоматично под карантина, но не забравяйте, че отрицателните и антигенните тестове ще трябва да се правят още неопределено време при напускане и завръщане в родината, освен ако вече не сте ваксинирани.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин