Пътувай от креслото: Екзотичният Бали - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Пътувай от креслото: Екзотичният Бали
Автор: Peika.bg
Пътувай от креслото: Екзотичният Бали

Бали е една от най-бленуваните дестинации – тропически остров, разположен в сърцето в най-големия архипелаг на планетата – Индонезийския, състоящ се от около 17 000 острова.

Заради богата си история, култура, красивите плажове, природа и тропическия климат той е смятан за едно от най-красивите места в света. С десетките си хиляди храмове и пагоди, Бали е известен още като „островът на хилядата храма“.

Основните градове на острова са столицата Денпасар, която се намира на южния бряг и пристанището Сингараджа, разположен на западната част на острова. Градът е главен административен център и е дом на смесено население от балинезийци, яванци и други емигранти от различните части на архипелага.

Западно от него се намира културният център на острова – Убуд. Там е мястото, където може да намерите редица арт магазини, музеи, галерии. Той е смятан за културния център на Бали.

Повечето туристи в Бали обаче се отправят към съседните курортни комплекси на Денпасар като Кута, Санур и Нуса Дуа, тъй като там са разположени повечето от хотелите, търговските обекти и нощните клубове на острова.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин