Пътувай от креслото: Пиршество на цветовете в Кралската ботаническа градина в Сидни - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Пътувай от креслото: Пиршество на цветовете в Кралската ботаническа градина в Сидни
Автор: Peika.bg
Пътувай от креслото: Пиршество на цветовете в Кралската ботаническа градина в Сидни

Всяка година Сидни се облива в невероятно красиви светлини. Най-големият и най-стар град в Австралия се превръща в истинска приказка.

Причината е, че там се провежда един от най-мащабните популярни фестивали за инсталации в света.

Десетки творци от множество различни държави се събират, за да представят своите творения. Колоритни прожекции заливат Музея за съвременно изкуство, цветя се появяват по Операта и какво ли още не.

Не по-малко впечатляваща е и Катедралата на светлината – 70-метров тунел от светодиодни светлини в Кралската ботаническа градина, която се превръща в истинско място от приказките. 

Тя е разположена на изток от прочутата опера.

Ботаническата градина е открита за първи път през 1816 г., сега тя е една от най-големите забележителности на Сидни. На територията и има над един милион вида растения, някои от които са били засадени от новопристигналите европейски колонисти преди 200 години.

Градините са също и дом на първите австралийски зеленчуци. Туристите могат да разгледат множество съвременни скулптури и други произведения разпръснати из тях.

В Кралската градина се намира също и Тропическият център на Сидни, който е обособен във внушителна стъклена пирамида. Не са пропуснати и градини с билки, с папрати, градини с различни видове Рози, градина с кактуси. Наскоро е създадена и т.нар. Източна градина с множество редки и застрашени растения, в нея се намира и новооткритото растение Wollemi Pine.

Кралската ботаническа градина в Сидни е открита за посетители напълно безплатно, като единственото, за което се заплаща е Тропическият център на Сидни, което е едно наистина великолепно място за любителите на флората.

Вижте кадри във видеото по-долу:

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин