Пътувай от креслото: Едно магазинче на 100 м височина (видео) - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Пътувай от креслото: Едно магазинче на 100 м височина (видео)
Автор: Peika.bg
Пътувай от креслото: Едно магазинче на 100 м височина (видео)

Колорадо е позната на катерачите дестинация, заради Скалистите планини, каньони като Елдорадо и апетитната пукнатина Бастилията.

Той е подходящ е за опитни и средно добри катерачи, но много от начинаещите също се пробват по него, за да подобряват техниката си.

Климатичните особености на местността обаче са твърде непостоянни. Често се случва от ясно и слънчево, времето рязко да премине в дъждовно, ветровито и студено. Така катерачите, които в този момент имат лошия късмет да висят по цепнатините се налага изтърпят метеорологичните капризи, кога подготвени, кога не.

За радост на премръзващите спортисти, тази ситуация от малко повече от година насам изглежда една идея по-приятна. Производителите на терморегулиращи облекла с помощта на компания за високотехнологични материали отвориха магазин на мястото, откъдето катерачите да се снабдяват с топли дрехи и други полезни там аксесоари.

Това обаче не е обикновен магазин – представлява дървена барачка с размери 2х3 м е поставена да виси на почти 100 м височина върху отвесната бастилска скала. При откриването клиентите са посрещнати с топла усмивка и окуражаващи думи, а само за два дена около 70 катерачи се възползват от възможността на място да си напазаруват топли дрехи.

Освен снабдяването с дрехи, проектът има за цел да събере средства за подобряване на местните катерачни маршрути и да насочи вниманието към проблемите на тукашната природа. Още в първите няколко дни са събрани 15 000 долара.

Вижте това интересно местенце във видеото по-долу:

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин