Пътят към Ада в Южна Африка – място за приключенци - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Пътят към Ада в Южна Африка – място за приключенци
Автор: Peika.bg
Пътят към Ада в Южна Африка – място за приключенци
Снимка: wikipedia.org

 „Пътят към Ада” представлява едно много „черно” пътуване през опасни склонове, по които дебнат природни предизвикателства, което ще ви отведе до непопулярни кътчета в Западен Кейп.

Ако обичате планинските преходи и адреналинът да бушува в кръвта ви, то този маршрут е точно за вас. Прочете следващите редове, някой ден може и да се „разходите” по „Пътя към ада”.

Ако едно от най-трудните за достигане населени места  в Западен Кейп е предизвикателство за вас, то на 5 часа от Кейптаун се намира западният град Принц Албърт. Той е нещо като магнит за хората, които искат да избягат от големите градове на Южна Африка.

59527

Ако сте готови да поемете към „ада” от Принц Албърт, трябва да знаете, че на указателната табела към Гамкасклууф (местните я наричат „тайната долина”), на която има предупреждение. Освен обичайния индикатор за това колко километра е до там, табелата също така информира шофьорите, че пътят от 37 км отнема 2 часа. Причината е, че този път е тесен, със свлачища на места, а по-нататък и с други смущаващи перипетии. Добре е да бъдете закаран по този път, освен ако не сте ненадминат офроуд водач със завидно хладнокръвие. 

Въпреки неблагоприятния климат – високите температури и липсата на дъжд – долината е пълна с живот. Тук може да видите вид дребни антилопи и над 150 вида птици. Дори и по пътя в прохода, където накрая има 4-километров участък със страховити завои, които ви отвеждат стръмно в долината, може да спрете за наблюдение на птиците.

59526

Днес Гамкасклууф е част от природния резерват – планинския проход Дъ Стюуъртберг Пас. В долината пък ви очаква ресторант и къща за гости, където можете да се насладите на обилен традиционен обяд. Също и на сушени плодове, лунен лук и домашно приготвени храни, преди да разгледате някои от забележителностите на селището.

В долината има изненадващо много неща, които може да правите – пикници, разходки и планинско колоездене. Мястото със сигурност ще се хареса много на фотографите, любителите на птиците, на историята и на всички авантюристи.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
kalitravel, 26.12.2018 | 14:11
Невероятни пейзажи!
Абонирайте се за нашия бюлетин