Пътят към Ада в Южна Африка – място за приключенци - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Пътят към Ада в Южна Африка – място за приключенци
Автор: Peika.bg
Пътят към Ада в Южна Африка – място за приключенци
Снимка: wikipedia.org

 „Пътят към Ада” представлява едно много „черно” пътуване през опасни склонове, по които дебнат природни предизвикателства, което ще ви отведе до непопулярни кътчета в Западен Кейп.

Ако обичате планинските преходи и адреналинът да бушува в кръвта ви, то този маршрут е точно за вас. Прочете следващите редове, някой ден може и да се „разходите” по „Пътя към ада”.

Ако едно от най-трудните за достигане населени места  в Западен Кейп е предизвикателство за вас, то на 5 часа от Кейптаун се намира западният град Принц Албърт. Той е нещо като магнит за хората, които искат да избягат от големите градове на Южна Африка.

Пътят към Ада в Южна Африка – място за приключенци
Снимка: wikipedia.org

Ако сте готови да поемете към „ада” от Принц Албърт, трябва да знаете, че на указателната табела към Гамкасклууф (местните я наричат „тайната долина”), на която има предупреждение. Освен обичайния индикатор за това колко километра е до там, табелата също така информира шофьорите, че пътят от 37 км отнема 2 часа. Причината е, че този път е тесен, със свлачища на места, а по-нататък и с други смущаващи перипетии. Добре е да бъдете закаран по този път, освен ако не сте ненадминат офроуд водач със завидно хладнокръвие. 

Въпреки неблагоприятния климат – високите температури и липсата на дъжд – долината е пълна с живот. Тук може да видите вид дребни антилопи и над 150 вида птици. Дори и по пътя в прохода, където накрая има 4-километров участък със страховити завои, които ви отвеждат стръмно в долината, може да спрете за наблюдение на птиците.

Пътят към Ада в Южна Африка – място за приключенци
Снимка: wikipedia.org

Днес Гамкасклууф е част от природния резерват – планинския проход Дъ Стюуъртберг Пас. В долината пък ви очаква ресторант и къща за гости, където можете да се насладите на обилен традиционен обяд. Също и на сушени плодове, лунен лук и домашно приготвени храни, преди да разгледате някои от забележителностите на селището.

В долината има изненадващо много неща, които може да правите – пикници, разходки и планинско колоездене. Мястото със сигурност ще се хареса много на фотографите, любителите на птиците, на историята и на всички авантюристи.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
kalitravel, 26.12.2018 | 14:11
Невероятни пейзажи!
Абонирайте се за нашия бюлетин