Пехчевските водопади - скритата перла на Пехчево - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Пехчевските водопади - скритата перла на Пехчево
Автор: Peika.bg

Пехчевските водопади са скритата перла на Пехчево. Посещението им събужда всички атоми на живота. Тези четири водопада се наричат именно Пехчеевски водопади, които са истинско изкуство на природата.

Спиковският водопад се намира на Спиковска река, която е десен приток на река Равна. Водопадите са разположени в забележителна горска среда. Те са получили името си от едноименната река. Посещението на тези водопади е лесно, защото има озеленена пешеходна пътека от около 500 метра. Височината на Спиковските водопади е около 8 метра. Цялата пешеходна пътека е уредена с пейки и беседки, което я прави идеално място за посещения през уикенда.

Църнодолските водопади са кръстени на мястото, където се намира, Църн дол също е приток на Равна река. Уредената пешеходна пътека, която води до този водопад е дълга около 400 м. Водата пада от 5 метра височина.

Скокот е третият водопад, намиращ се в горната част на река Велевица, непосредствено след вливането на реките Лютачка и Лячка и е богат на огромно количество вода. Водата от този водопад е с височина около 7 метра. До мястото води пешеходна пътека, която започва от местността Дебел рид и е дълга около 1500 метра.

Водопадът Лютачка река е четвъртият водопад, който може да се посети само с високопроходим автомобил. Водата пада от около 10 метра височина.

Пехчевските водопади, богатото биоразнообразие, чистият планински въздух правят Пехчево и Малешевски район място с голям потенциал за туризъм.

Възможностите на Пехчево и околността са страхотни, ваш избор е дали ще посетите само Пехчевските водопади и ще решите да седнете в някой от местните рибарници, където ще опитате вкусна пъстърва, или ще изберете да изкачване Малешевската планина или заобикалящата я Влайна с връх Кадийца.

Каквото и да е решението ви, запазете уикенда и заменете бетонното сиво с естествени аромати и звуци от Пехчеевските водопади и напълнете дробовете си със свеж планински чист въздух, очите си с красиви природни пейзажи и оставете мислите си да почиват далеч от бетонните пейзажи.

Автор: Професор Дарко Оносимоски

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин