Плака – един забележителен атински квартал - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Плака – един забележителен атински квартал
Автор: Peika.bg
Плака – един забележителен атински квартал

Плака е един прекрасен гръцки квартал, който със сигуност бихме ви препоръчали да посетите

Той предлага на туристите изобилие от археологически паметници и обекти, строени преди хилядолетия. Смята се, че Плака е постоянно обитаван в продължение на почти 3000 години, което го прави един от най-древните ненапускани квартали в света. В него можете да видите Храма на Зевс Олимпийски, както и Арката на Адриан, която е една от многото „порти“, водещи до Плака.

Плака – един забележителен атински квартал

Главната улица на квартала Адриану пък се смята за една от най-старите в света, както и че в миналото по нея са вървели личности Александър Велики, Сократ, Платон и Перикъл. Днес вие също можете да повторите стъпките им, както и да се насладите на чаша кафе или узо в многобройните китни заведения по улицата.

Имайте предвид обаче, че в тях цените са доста по-високи, отколкото в намиращите се в по-странични улички кафенета и ресторанти. Ако решите все пак да се спрете на някое от заведенията на ул. „Адриану“, то може да видите доста известни личности да преминават край вас. Всички знаменитости, които посещават Атина, задължително отиват на разходка в Плака и минават по известната улица.

Плака – един забележителен атински квартал

В квартала ще намерите множество бутици, магазинчета за цветя и сувенири, театри на открито и ресторанти, в които ще ви изкушават с мусака, рибни специалитети и морски дарове.

Също така по улиците ще срещнете хора, които продават хляб и ви предлагат да напишат името ви върху зрънце ориз, както и многобройни улични музиканти, които правят атмосферата на Плака още по-магическа и незабравима. 

Определено ви препоръчваме този забележителен атински квартал! 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин