Плуващите прасенца от Бахамските острови - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Плуващите прасенца от Бахамските острови

Няколко прасенца живеят на самотен остров и са се научили да плуват

Не стига, че са прасета (разбирайте, животни, които по принцип не се предполага да плуват), ами и плуват на Бахамските острови! Тази несправедливост, част от световния заговор, съществува само и само да разбива сърца и да предизвиква тъжни въздишки пред мониторите.


На остров Биг Мейджър Кей, познат още като Свинския плаж или Свинския остров, наистина живеят прасета, които плуват свободно във водите на океана, ни разказаха колегите от div.bg. Свинският остров е необитаем, що се отнася до хора, но местното население от диви прасета държи контрола върху територията и, очевидно с много усърдни тренировки, малките свинчовци са усвоили плуването до съвършенство.

Смята се, че на острова живеят около 20 плуващи прасенца, а техни съседи са няколко безпризорни котки и козички.

Как тези прасенца са попаднали на острова, заселили са се и са се научили да плуват, историята мълчи. Но легендите говорят. Според една версия животните са оставени на острова от кораб, който възнамерявал по-късно да се върне за тях, но така и не го сторил.

 

Друга легенда гласи, че прасетата оцелели при корабокрушение и успели да доплуват до брега. Някои пък смятат, че това е рекламен трик, с който да се привлекат повече туристи на Бахамските острови.

И явно работи, защото често туристи идват дотук с лодки или леки самолети и носят храна на корабокрушенците. Прасенцата пък радостно се впускат към лодките, още преди да са достигнали брега. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Истинският Типун, 14.08.2013 | 14:58
симпатяги са. Денем плуват, а вечер гастролират по чеверметата в местните заведения :)
Uchtiviq Los , 19.07.2013 | 10:36
ех,че са грознички :)
Абонирайте се за нашия бюлетин