Подобряват ли е-спортовете възприемчивостта у младите хора - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Подобряват ли е-спортовете възприемчивостта у младите хора
Автор: Peika.bg

Най-вероятно мнозина са чували твърдението, че видео игрите не са нищо повече от загуба на време. Те създават лъжливото чувство за значимост, изискват сериозно време за изпълнение на всички задачи и на финала възнаграждават с дълго филмче, което доразказва историята.

До тук добре, но се оказва, че зад тази идея има много повече от просто игра, развлечение и хоби. Видео игрите отдавна не са просто възможност за почивка, наученото там се оказва полезно и извън територията на конзолата, както установяват учените от Стандфордския университет.

При направена проверка от 2018 г. около 2000 ученика на възраст между 12 и 18-годишна възраст демонстрират умения при менажирането, продукцията и администрацията на събитие, а още по-забавното е, че въпреки традиционното твърдение, че въпросните платформи превръщат играчите в социопати, огромен процент от студентите демонстрират завидна комуникация и работа в екип.

Изненадите не свършват до тук, защото по време на изследването се оказва, че голяма част от респондентите по-късно завързват добри приятелски отношения с останалите, особено след като има какво да ги обедини - в този случай видео игрите и платформите, на които играят. Друго откритие от изследването е фактът, че около 90% от респондентите признават, че се замислят за кариера в професионалните електронни спортове, което също не трябва да ни изненадва.

Електронните спортове са дисциплина, която все по-често позволява на играчите да адаптират уменията си, да изпълняват сложни стратегии и да играят в отбор. Повечето дисциплини в тази среда доказват, че именно добре подготвеният отбор, който изпълнява най-точно указанията на своя капитан, може спокойно да си тръгне със сериозни парични награди от турнира. Разбира се, това изисква практика, но ако обърнем внимание, индивидуалните електронни спортове са значително по-малко.

Мнозина биха били недоволни от факта, че висенето пред конзолата се нарича спорт, но нека не забравяме, че сложните комбинации от бутони за извършването на различни действия се оказват точно толкова трудни, колкото и свиренето на музикален инструмент - всичко трябва да се случи в точния момент. А когато говорим за отбор, можем да си представяме малък оркестър, който винаги трябва да бъде на правилното място в правилното време.

Скоро след създаването на електронните спортове можем да забележим и появата на спонсори, рекламодатели и дори букмейкъри, които с удоволствие предлагат най-различни коефициенти за голяма част от предлаганите спортни събития. Не можем да ги виним, аудиторията на този вид турнири често надвишава милиони, а интересът към залозите се повишава с високи темпове. Родни букмейкъри като Уинбет също виждат потенциала на тази сектор и в момента дори предлагат специален winbet bonus за почитателите и феновете, чийто знания могат лесно да се превърнат в приходи. Най-вероятно се чудите и защо един човек би предпочел да гледа електронен спорт, спрямо реален такъв?

Една от причините е, че тук всичко зависи от добрата стратегия. Проблемът обаче е, че една среща на Dota 2 например отнема около 15-20 минути, в които можем да видим динамична промяна на плановете, търсенето на нова формула за успех и още много други. В турнири като Counter-Strike: GO ситуацията не е по-различна и предоставя още интересни предизвикателства, при това за кратко време. Удоволствието дори само от наблюдаването на професионален сблъсък ще може спокойно да постави професионалните атлети на колена, защото тук времето е по-ценно от злато. Освен това не трябва да забравяме, че електронните спортове са отворени за всички почитатели, макар и да е трудно да срещнем любимата футболна звезда, то в електронните спортове можем да забележим, че играчите са точно толкова добронамерени, колкото и феновете и никой все още не се е заровил в голямата слава.

Това е дисциплина, която е отворена за фенове, почитатели на залози и играчи, които търсят професионалното развитие. От гледна точка на удоволствия, можем да забележим, че организаторите често раздават и доста награди на феновете си, следователно в този спорт абсолютно всичко се прави за вниманието на феновете. А тази идея не винаги се спазва в останалите дисциплини.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин