Потопете се в спокойствието на островите Парос и Антипарос - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Потопете се в спокойствието на островите Парос и Антипарос
Автор: Peika.bg
Потопете се в спокойствието на островите Парос и Антипарос
Снимка: flickr/SNappa2006

Парос е третият по големина остров от Цикладските острови в Гърция, а Антипарос е близък до него малък остров, който често се смята за част от него. 

Там е мястото, където можете да релаксирате сред виещите се малки улички и тихата обствановка на главния град на острова - Парикия.  Ако пък си падате по по-активните забавления може да се отдадете на каране на сърф или скутер.

Една от основните забележителности в Парикия пък е най-старата черква в Гърция - Екатонтапиляни от IV в., по-позната като Черквата на 100-те врати. За нея се носят много легенди - според една от които, когато се открие 100-ната врата в храма, тогава Гърция ще си върне Константинопол.

Потопете се в спокойствието на островите Парос и Антипарос


Мястото е познато с добива на този мрамор. В далечните времена Парикия е бил основно търговски град, в който се е търгувал мраморът и почти всичко е построено от него. Сега е известен като курорт с множество заведения по прекрасното крайбрежие и любимо място за сърфистите, тъй като ветровете тук са идеални за практикуването му.

Потопете се в спокойствието на островите Парос и Антипарос


На съвсем кратко разстояние от Парос пък се намира малкият усамотен остров Антипарос.  Той е истинска находка, ако търсите разходки, по чиито маршрути има прозрачни сини поточета, риби, морски таралежи и кедрови дървета.

Освен това там има и нудистки плажове, пръснати из целия остров. Плаж Сорос и заливът в Агиос Георгиос ги препоръчваме на любителите на плитките, спокойни лазурни води.

За да се почувствате още по-близо до природата може да си вземете палатка. На много места на острова има направени къмпинги, където можете да потънете в спокойствието на дъхавата растителност наоколо.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин