Празниците на любовта по света (част 1) - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Празниците на любовта по света (част 1)
Автор: Peika.bg
Празниците на любовта по света (част 1)

Ех любов, любов...

Каквото и да кажем за нея ще е малко. Затова решихме да ви покажем как я възхваляват и празнуват хората от различните краища на света.

Вижте сами:

1. Аржентина

В Аржентина не празнуват Свети Валентин, но поводът, който се чества, далеч не бива пропуснат. При тях има цяла седмица, посветена на любовта през месец юли, която местните наричат Сладката седмица.

2. Филипините

Във Филипините стотици, а понякога дори хиляди двойки, сключват брак именно на 14-и февруари. През последните годините влюбените най-често не са филипинци, а идват от цял свят, само за да се венчаят във Филипините.

3. Китай

В Китай Денят на любовта се отбелязва на седмия ден от седмия месец в календара и се нарича Седмата вечер. Неговата история е свързана с историята на Тъкачката и Пастира –известна местна любовна приказка. 

4. Франция

Във Франция празникът на любовта се чества между 12-и и 14-и февруари. В миналото в страната се практикувал един интересен, но и доста странен  обичай. Младите мъже минавали по домовете, заставали пред къщите на неомъжените девойки и започвали да викат, докато не намерят тази, която търсят. Когато мъжът не успеел да впечатли жената, си тръгвал. След това всички се събирали пред огнище, а тези, които оставали сами изгаряли снимката на ухажора си и го обиждали публично. Днес традицията не се изпълнява, а вместо това домът се аранжира с цветя и се подаряват валентинки.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин