Причините на двама канадци да се влюбят в София - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Причините на двама канадци да се влюбят в София
Автор: Таня Стоилкова
Причините на двама канадци да се влюбят в София

София е като готината мацка от университета, която не носи прекалено много грим, но все пак успява да изглежда зашеметяващо.” Този цитат е изваден от блога на канадците Мат и Каро, които, обикаляйки света, минават през България и буквално се влюбват в София.

И ако ние отдавна сме забравили причините да харесваме София, то те ги виждат в пълната им светлина.

Ето как Каро започва статията си София: любимият ни град в Източна Европа”:

“Има един град в Източна Европа, който всеки трябва да посети възможно най-скоро. Или може би не, не искам да го съсипят.”

Събрали сме още няколко акцента от блога им и причините да се влюбят в столицата ни. И някак ни стана много приятно.

Адски красив град

Невероятно е да бъда в град, който изглежда толкова дяволски добре. Свежият септемврийски въздух е страхотен за красиви разходки. Цветята са навсякъде. Ресторантите са очарователни. Има кошчета за рециклиране (повярвайте ми, рядкост е в Източна Европа). Този град е адски красив.

Непринудено готин е

Този град може да изглежда като класически град, пълен с църкви и музеи, но разровете се наоколо и ще откриете готино отношение по улиците. Разходете се на ул. Цар Иван Шишман, за да се потопите в добрата атмосфера на фънки кафенета и още по-фънки магазини.

Добра база за еднодневни пътешествия

Допълнителен бонус на София е достъпността до прекрасни региони. Автобусите са надеждни и евтини, как да не ги обичаш! Банско, Мальовица, Рила планина - всички бяха акценти на нашето пътуване до България, всичко на 1 или 2 часа път от София.

Има Wi-Fi навсякъде. Сериозно

Никога не съм била в град, който има такъв надежден интернет, безплатно, буквално навсякъде. Не се шегувам: има дори таксита със собствена безжична връзка. Здравей, свят! Наваксвай, защото това се случва в София!

Сега може би ще намерим време да забележим някоя нова саксия с цветя, някое чаровно кафене или атмосферата на някой парк. Приятна разходка!  

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Teodora Viglova, 29.10.2013 | 23:06
Здрасти Яна! Блогът, от който е статията се нарича "Passport and a toothbrush". Ето и линк към самата статия: https://www.passportandatoothbrush.com/sofia-bulgaria-our-favourite-city-in-eastern-europe/ Ще намериш и още няколко за България :) Приятно четене!!!
Neli Tsonova, 29.10.2013 | 21:35
https://www.passportandatoothbrush.com/sofia-bulgaria-our-favourite-city-in-eastern-europe/ Ето това би трябвало да е блога ;)
Яна Василева, 29.10.2013 | 20:24
Въпросната статия и въпросният блог са неоткриваеми... Възможно ли е да го включите в статията или поне като коментар? Благодаря! :)
Абонирайте се за нашия бюлетин