Пригответе се да бъдете очаровани от Залцбург тази Коледа - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Пригответе се да бъдете очаровани от Залцбург тази Коледа
Автор: Peika.bg
Пригответе се да бъдете очаровани от Залцбург тази Коледа
Снимка: pixabay

Коледният сезон е и почти всеки голям град в света изглежда вълшебно. Но въпреки че хората се фокусират върху посещението на големите градове по време на Коледа, това, което всеки трябва да има предвид, е, че по-малките градове също могат да ви изненадат и очароват едновременно.

Един град в Австрия по-специално, привлича много посетители през цялата година, особено по време на Коледа. Четвъртият по големина град в Австрия е градът, за който говорим, град на север от Алпите, вълшебната зимна страна на чудесата, известна още като град Залцбург.

Имайки великолепни градове като Виена и Грац в Австрия, може да спрете да се чудите защо този град привлича толкова много туристи през зимата. Е, една от причините за това може да е красивият коледен базар, организиран в сърцето на Залцбург. О, тези искрящи светлини, цветни орнаменти, големи коледни елхи и прекрасни щандове с различни видове вкусна храна и разбира се – Glühwein. Всеки малък детайл за това място прави вашето коледно изживяване незабравимо.

Друго страхотно нещо за този град е, че ако планирате внимателно пътуването си, можете да изпитате празничния дух на града дори само за един ден.

Искате ли да посетите най-великите места в Залцбург само за няколко часа? Продължавайте да четете! Имаме няколко идеи как да направим вашето пътуване перфектно.

Пригответе се да бъдете очаровани от Залцбург тази Коледа
Снимка: pixabay

Посетете атракциите

Залцбург може да е по-малък град от най-посещаваните в Австрия, но със сигурност има много интересни места и истории. Нека започнем с това, с което Залцбург е най-известен – Моцарт!

Великият Волфганг Амадеус Моцарт, един от най-запомнящите се и влиятелни композитори на класическата епоха, е роден в този невероятен град в Австрия и е живял там, докато не реши да се премести в столицата – Виена. Ако сте фен на класическата музика и следователно на Моцарт, ще обожавате този град, тъй като всичко ще ви напомня за традиционния блясък в живота. Бароковият стил на сградите, замъците и градините само ще ви помогне да изживеете този град първоначално. Но да се върнем на главната звезда на Залцбург. Както беше казано по-рано, този град е изцяло за Моцарт и две от най-популярните атракции за посещение са Mozarts Geburtshaus и Mozart-Wohnhaus. Ако разбирате дори малко немски, бързо ще заключите, че първото е къщата, в която е роден Моцарт, а второто, там където е живял. Интересно е как и двете къщи са разположени от различните страни на реката, но са безумно близо, само на 6 минути пеша по моста. Ако уважавате творчеството на Моцарт, може да ви е интересно да влезете и в двете къщи, тъй като може да участвате в страхотна обиколка из тях, слушайки житейската история на великия композитор.

Друго нещо, на което може да се насладите напълно и също е свързано с Моцарт, са известните и вкусни шоколадови топки, така наречените Mozartkugel. Този красив микс от марципан, нуга и черен шоколад е това, за което целият свят е полудял и най-хубавото е, че можете да го опитате на мястото, откъдето първоначално идва.

Докато посещавате Mozart-Wohnhaus, имайте предвид, че близо до това място се намира друга атракция, наречена Mirabell Palace and Gardens. Ако пътувате с ограничен бюджет, не се притеснявайте да посетите това място, тъй като няма входна такса. Градината е красива, особено за сватбени снимки, поради което има голяма възможност да хванете сватбена фотосесия, когато отидете на гости. Дворецът и градините Мирабел не са огромни, но са доста красиви за посещение.

В новата част на града няма толкова много неща за разглеждане, колкото в стария град, известен като Altstadt, така че предлагаме да прекарате времето си повече от другата страна на реката. И когато погледнете от другата страна на реката, първото нещо, което ще забележите, е големият замък на хълма, така наречената крепост Хоензалцбург. Ако често пътувате, тогава трябва да знаете, че не всеки град заслужава да бъде видян отгоре, тъй като гледката лесно може да ви разочарова. Е, това не е така, тъй като гледката към Залцбург отгоре ще ви даде шанс да се запознаете с града от различна гледна точка и все пак ще ви хареса много.

Пригответе се да бъдете очаровани от Залцбург тази Коледа
Снимка: pixabay

Самият Altstadt е атракция и можете да намерите много интересни неща за правене там, освен стандартното пазаруване, което туристите обичат да правят, когато посещават Залцбург. Докато посещавате Altstadt, разгледайте интериора на Salzburger Dom, барокова катедрала от седемнадесети век, разположена в центъра на града.

В близост до тази катедрала се намира Kapitelplatz, голям площад, където всяка година се намира интересно произведение на изкуството от различен първокласен художник. Тази година има голяма златна топка и човек стои на нея. Искате ли да видите какво ще сложат по-нататък? Тогава посетете Залцбург!

Ако сте фен на известния американски драматичен филм „Sound of Music“, ще се радвате да разберете, че има страхотни обиколки, организирани из целия град, които ви предлагат да се насладите на местата за снимане и домовете на семейство Трап.

Отделете време, за да се насладите на Коледния базар

Ако погледнете този очарователен град, вероятно ще си помислите, че тази дестинация е идеална за организиране на голям коледен базар. И това е вярно – градът е толкова жив през коледния сезон, че привлича туристи от цял ​​свят. Щандовете са разположени предимно на големите площади и има много интересни неща, които можете да намерите в продажба – от играчки и дрехи до храна и напитки, така че няма какво да пропуснете, докато празнувате любимия си празник. Градът е красиво декориран, с блестящи светлини, висящи отвсякъде и приятна музика, която свири на заден план. Ако имате късмет, може дори да уловите хорът да пее пред главната катедрала, което е музика за душата ви.

Като всеки туристически град с просторен площад, в центъра на Залцбург има и ринг за кънки, където можете да се насладите на кънки с приятелите и семейството си, придружени от прекрасни коледни песни и радостна атмосфера.

Разбира се, след прилива на щастие и вълнение, със сигурност ще трябва да се успокоите малко и да се насладите само на коледния дух, така че ви предлагаме да се скитате по улиците на Altstadt с чаша Glühwein.

Пригответе се да бъдете очаровани от Залцбург тази Коледа
Снимка: pixabay

Яжте вкусна храна

Няма съмнение, че има много отлични ресторанти, които можете да посетите и да хапнете по добре приготвен начин, но ако бързате да изживеете града за един ден, ви предлагаме да се придържате към хранене в ресторанти за бързо хранене или просто вземете лека закуска от различните щандове за храна. Австрия и Германия са известни със своите специалитети вурст, така че ако не сте го опитвали преди, ви предлагаме да го направите, докато отделяте време да изживеете невероятния град Залцбург. Можете дори да хапнете няколко шоколадови гевречета, за да увеличите малко енергията си.

Град Залцбург не може лесно да се сравни с Виена, столицата на Австрия, но това със сигурност не означава, че трябва да предпочетете да посетите столицата вместо по-малък град като този. Колкото и да си приличат, всеки град има своя чар и вид, така че не пропускайте шанса си да посетите такъв очарователен град като Залцбург, особено в периода по Коледа.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин