Продават къщи за 1 евро в Сицилия - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Продават къщи за 1 евро в Сицилия
Автор: Peika.bg
Продават къщи за 1 евро в Сицилия

Как ви звучи това да си купите къща на остров Сицилия за 1 евро?

Нереално, но факт – може да ви излезе по-евтино да си купите къща отколкото кафе. В Самбука, който е разположен на хълм и има изглед към целия средиземноморски остров и съседните плажове, вече се предлагат на пазара десетки сгради само за 1 евро.

Това далеч не е първият италиански град, който се опитва да привлече външни хора с изкусителни оферти заради все по-засилващата се урбанизация. Местните власти премахват бумащината и бюрократичните спънки, за да гарантират, че всички, които имат интерес, ще могат да купят къща веднага.

Няма как да мине обаче без уловка – новите собственици трябва да се ангажират с реновирането на избраните от тях сгради с площ между 40 и 150 кв. м в рамките на 3 години, на цена, започваща от 15 000 евро. Те също така трябва да внесат гаранционен депозит от 5000 евро, който ще бъде върнат, след като реновирането бъде завършено.

Единственото, което липсва на града към момента, са хората. Самбука е основан от древните гърци и впоследствие е бил превзет от сарацините, които са го превърнали в процъфтяващ търговски център. Може да сте сигурни, че там ви очакват контрастиращи архитектурни стилове. Ще видите църкви с кръгли арабски на вид куполи, които стърчат до барокови палати с подове, покрити с керамични плочки, декорирани с усмихващи се херувими, страховити фантастични фигури, усукани колони, алегорични статуи и гербове. Това е мястото, където още живее арабският дух на Сицилия. Повечето продаващи се къщи са разположени в Сарацинския квартал – лабиринт от аркадни каменни портали и извиващи се тесни улички с ширина по-малко от 1 м.

Мястото бива описвано като „градът на разкоша” – плодородна земя, разположена в природен резерват с изключително богата история, прекрасни плажове, гори и планини. Иначе казано - идеалното тихо и спокойно място, където човек да се уедини. Ако имате възможност, възползвайте се от офертата, заслужава си!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин