Разходка из няколко очарователни испански градчета - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Разходка из няколко очарователни испански градчета
Автор: Вероника Иванова
Разходка из няколко очарователни испански градчета

Испания е страна която предлага разнообразни възможности за развлечение, а освен това има и богато културно наследство.

Неслучайно тя е желана туристическа дестинация от мнозина, но имайте предвид, че не само курорти като Ибиса си струва да бъдат посетени. Съществуват толкова забележителни градчета, които макар и слабо популярни също заслужават внимание. Именно на тях сме решили да се спрем в тази статия. Вижте кои са те:

1. Кадакес

Ако се интересувате от изкуство, то задължителна част от посещението ви в Кадакес трябва да включва разходка до старата къща на Салвадор Дали. В случай че обичате друг тип забавления, то тук ви очакват чудни плажове и историческият център, където не липсват страхотни заведения и ресторанти.

Разходка из няколко очарователни испански градчета

2. Морела

Този град предлага спокойна атмосфера, където човек може да се уедини. Мястото е изключително подходящо за лагер, в случай че сте решили да изкачите планината Maestrazgo. Не пропускайте да опитате и прясно приготвените тапас, които са традиционно ястие за района.

3. Фрихилиана

Фрихилиана се намира в Андалусия, която е сред първите райони, завладени от маврите. Красивата архитектура тук е повлияна точно от този период, а разхождайки се из лабиринта от алеи няма как да не усетите влиянието на маврите.

Разходка из няколко очарователни испански градчета

4. Сетенил де лас Бодегас

Това градче се отличава от останалите крайбрежни градчета с неповторимата си романтична атмосфера. Интересно е и това, че част от селището е построено около огромно парче скала, надвиснала над река Трехо. Посещавайки мястото не пропускайте да опитате зехтинът, който се произвежда тук.

Разходка из няколко очарователни испански градчета

5. Ронда

Това място е разположено на ръба на огромно дефиле и е изключително живописно. Според популярната легенда боговете разделили селото на две, поради неразбирателство на населението му. Когато се сдобрили, бил построен мост, който отново да ги свърже.

Разходка из няколко очарователни испански градчета

6. Каратрака

В миналото европейските крале пътували до това градче, за да се потопят в лековитите горещи извори, които се намират на територията му. Днес от това могат да се възползват не само кралете, но и обикновените пътешественици.

7. Педраса

Това градче е с население под 500 души, но въпреки това си струва да бъде посетено. Най-интересна е атмосферата тук по време на Концертът на свещите, когато улиците се осветяват от хиляди свещи на фона на класическа испанска музика.

Разходка из няколко очарователни испански градчета

8. Луарка

Луарка е тих и спокоен рибарски град, в който местното население се прехранва именно с риболов. Тук можете да се отдадете на кулинарен туризъм, но не забравяйте да попитате кой е най-добрият специалитет за деня (мени се всеки ден, според улова).

9. Айон

Този исторически град притежава една особена средновековна атмосфера. Най-интересно за посещение е времето  през юли, когато тук се провежда фестивалът на Средновековието. Сред местата, които задължително трябва да видите е старата къща на Bishop Velosillo.

Разходка из няколко очарователни испански градчета

10. Каласейте

Каласейте е красив испански град, станал особено популярен с вкусните си десерти, наричани “flaonets”. Представляват малки сладкищи, пълни с тиквен конфитюр, мед и поръсени с малко захар. Не пропускайте да ги опитате – най-добре е да се консумират леко топли.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин