Разходка из улиците на Стара София - Кино, театър и книги - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Разходка из улиците на Стара София
Автор: Peika.bg
Разходка из улиците на Стара София

Авторът на популярния проект „Исторически маршрути” Здравко Петров представя първия си туристически наръчник за историческите пластове на София на 30 септември в Регионален исторически музей София.

Авторът на популярния проект „Исторически маршрути: СофияЗдравко Петров ни повежда на смайваща историческа обиколка из столицата, разкривайки ни непознатото лице на града в едноименния си пътеводител за столицата.

Разходка из улиците на Стара София

На 30 септември от 18:30 часа книгата ще бъде официално представена в Регионален исторически музей София. Събитието се провежда с подкрепата на Столична община.

Разходка из улиците на Стара София

Луксозното цветно издание „Исторически маршрути: София” (ИК „Сиела”) проследява историята на столицата ни чрез редица известни или потайни сгради, пазещи паметта за ключови за българската история събития и личности, и съдържа повече от 200 цветни фотографии и стари пощенски картички.

Разходка из улиците на Стара София

80 обекта от 7 исторически периода са побрани в страниците на луксозния пътеводител за историята и архитектурата на столицата „Исторически маршрути: София”. Авторът на книгата Здравко Петров представя културното наследство на София в перфектното съчетание на неговото разнообразие и единство.

Разходка из улиците на Стара София

На страниците на книгата Петров ни повежда на любопитна разходка из най-големия софийски музей – улиците на града, разказвайки ни историята на София с помощта на архитектурата. Сред 80-те обекта, описани в книгата, срещаме както емблематични сгради като Военния клуб, Народен театър „Иван Вазов” и Софийски университет „Св. Климент Охридски”, така и не толкова популярни къщи, банки и застрахователни дружества, част от които са съхранени и до днес, а други – запазени само в старите пощенски картички. Богатството на книгата е допълнено от впечатляващ снимков архив, както и трудно достъпни карти на Стара София, които реконструират отминали периоди и изгубени места в града.

Разходка из улиците на Стара София

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Кино, театър и книги
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин