Един доста подценяван софийски парк - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Един доста подценяван софийски парк
Автор: Peika.bg
Един доста подценяван софийски парк

Има места, които са точно под носа ни и може би точно за това лесно ги подценяваме.

Ако сте в София и се чудите с какво местенце да разнообразите разходките си в града, имаме идея за вас. А освен всичко друго до него се стига с метро! След като слезете на станция „Дружба” в едноименния квартал, са ви нужни само няколко минути ходене, за да стигнете до парка с езерцето, който е неизвестен за голяма част от жителите и гостите на града.

Интересна е появата на езерото. То изниква през 70-те години на миналия век от подпочвени води при изкопни работи за извличане на строителни материали за разширяване на жилищния комплекс. Постепенно, с течение на годините, теренът се благоустроява, бреговете улягат и около него е създаден парк. От южната страна, съответно на малкия и големия дял от езерото, са изградени черквите „Св. преп. Наум Охридски“ и „Св. Въведение Богородично“.

Един доста подценяван софийски парк

Инфраструктурата в района е доста стара, но е в сравнително добро състояние. В околността можете да намерите приятни квартални заведения, в които да хапнете или пийнете по нещо, докато се любувате на светлините, отразяващи се във водите на езерото.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин