Развлекателен парк "Леденика" - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Развлекателен парк "Леденика"
Автор: Peika.bg

Развлекателен парк „Леденика”, се намира непосредствено до пещерата Леденика и включва посетителски център с експозиции и 5D-кино, въжена градина, стена за катерене, амфитеатър и тематичен приказен парк.

Посетителският център предлага разходки по еко-пътеки, спортни игри и състезания за всички възрасти, артистични мероприятия свързани с природните дадености на Природен парк „Врачанския Балкан”, викторини, карнавали, фото-пленери на зададена тема и много други забавления.

Намира се във Врачанския Балкан, на 16 км от град Враца. Създаден е по европейски проект и е превърнат в уникално място.

Освен посещение на уникалната с красотата си пещера, професионален екип от екскурзоводи и аниматори предлага възможност за игри и отдих сред природата.

В района има маркирани четири екопътеки с различно времетраене и степен на трудност.

Паркът разполага със спортно-развлекателен модул "Мама, татко и ние", включващ въжени съоръжения, дървени конструкции и детска площадка. Малките се радват и на Приказната алея, където могат да срещнат свои любими герои.

Образователният модул "Прилепа" се намира до входа на пещерата и в него посетителите имат възможност да получат информация за пещерата и природния парк. В него се разполага кино с 5D аудио и видео симулатор, където се излъчват филми с разнообразна тематика.

Приказната алея с амфитеатър е алея с кукли – познати приказни герои и театрална сцена на открито. Атракцията е предназначена за най-малките посетители, които ще могат да се срещнат и докоснат до своите любими приказни герои.

Едно незабравимо приключение сред красотите на Развлекателния парк и съчетание на туристическите страсти с богатство от развлечения.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин