Романтичните идеи по време на път - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Романтичните идеи по време на път
Автор: Зара Янева
Романтичните идеи по време на път

Пътуването невинаги е само посещение на нови и интересни места. То може да бъде пътуване и към себе си и, колкото и клиширано да звучи, няма как да отречете, че най-невероятните идеи идват именно, когато сме вън от топлото легло и сме се раздвижили добре. Когато пътуваме, може би сте забелязвали не веднъж, можем да видим спътниците си в съвсем нова светлина, затова и много връзки започват (или приключват) по време на път. Нека бъдем романтични и да стегнем куфарите смело – започва пътешествието към... другия!


Писмо в бутилка

Коя е първата асоциация, която ви идва, когато кажем „море” и „любовно послание”? Да, доброто старо писмо в бутилка. Използвайки това старо клише, една приятелка повдигна неимоверно духа на позаспалата си връзка. Тя отдавна мечтаеше за нови емоции или поне да си върне старите, и ето че измисли как. На обичайното море тази година, в хотелчето имали необичайно голяма мивка. На шега тя си помислила, че едва ли не може да взима вана в нея и изведнъж й хрумнала идеята, че нещо може да плува вътре, може би като корабче... и ето, че „нещото” се оказало бутилка с весела поема за любимия. Преди плаж тя напълнила мивката, като преди това я запушила, и оставила бутилката с писмото да се рее вътре. Цял ден на плажа била превъзбудена, а като се върнали, пуснала нищо неподозиращия мъж пръв в банята. Продължението... ще кажа само, че са толкова влюбени отново, че ще ходят на второ море тази година.

Ние бяхме тук!

С лека завист си спомням още една невероятна идея, вдъхновена от пътуване. В Испания бяхме на гости на поредния ни благодетел от сайтовете за гостоприемство. На стената му имаше изумителен колаж. Всъщност почти цялата стена на хола му беше в изрезки от географски карти и снимки на градове, села и местности по света. И върху тях с червен маркер пишеше: „We were here” („Ние бяхме тук”), а малка цветна карфичка обозначаваше точното място. Оказа се, че с гаджето му, сега негова съпруга, навремето пътували много, запомняли къде са били и постепенно направили този огромен колаж. Изглеждаше възхитително и предизвикваше искрен възторг у романтици и пътешественици. Особено малкото кламерче върху пирамидата в Чичен Ица!

Търсене на съкровището

Като малка една от любимите ми книги беше „Островът на съкровищата”. Мисля, че този факт обяснява доста добре събитията години по-късно. Тази книга е била вдъхновение на не едно или две неща в живота ми, включително за изненадите, които можете да генерирате, следвайки древния принцип на откриване на съкровищата. Първото необходимо е да измислите хитро място (на плажа, между скалите, в гората, в хотела), където да скриете вашето съкровище за любимия човек (подарък, лична вещ, снимка, писма, бутилка алкохол). Второто нещо е да направите Карта на съкровищата, която указва по явен или таен начин целта. И третото е желание и у двамата да играете. Забавлението и здравата връзка между участниците са гарантирани!

Щрак-щрак!

Ако имате фотографски наклонности и артистични пориви, арт фото сесиите са друг вариант за забавление по време на път, от който остават и реални многобройни спомени. Изберете място, костюми, роли и тематика на фотосесията и давайте! Сега е и моментът да се видим с перука, ултракъса поличка и токовете, които никога не носим. Кой каза, че на път се тръгвало само с удобни обувки!  

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин