С колело по леда - Зима и ски - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
С колело по леда
Автор: Стефан Стефанов
С колело по леда
Снимка: facebook

Езерото Ири е една от атракциите на хората от град Бъфало, Ню Йорк, САЩ, през летния сезон, а през зимата се превръща в голяма зимна пързалка. През миналата година местните власти са решили да потърсят алтернативни форми за забавление на езерото през зимния сезон и са се обърнали към гражданите за идеи.

Най-добрата е била предложена от Лиса Флорджак, чийто семеен бизнес са водните колела под наем през лятото. Предвид заниманието си през летните месеци, вероятно не е било толкова трудно за нея да се досети как да използва уменията и ресурсите на компанията си за нуждите на зимния сезон.

Решението било да организира създаването и производството на „колела за лед“. Въпросното колело е от неръждаема стомана, има правоъгълна основа и затъпено острие отпред, което замества колелото. То се управлява като обикновен велосипед, но без да е нужно да се поддържа същия баланс, а спирачката работи на принципа на контрата.

32120

15-те зимни колела се предлагат всеки уикенд на пързалката на цена от 10 долара за половин час, а Флорджак и нейният екип имат идея да започнат да разпространят бизнеса си и в други местности с люта зима. Друго тяхно хрумване е да започнат да продават специални приспособления, които ще позволят на клиентите да превръщат обикновените си колела в такива, пригодени за лед.  Което би звучало още по-добре за хората, извън Новия свят, ако не беше предвидената цена от 1500 долара.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Зима и ски
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин