5 страхотни ледени пързалки в Холандия - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 страхотни ледени пързалки в Холандия

Едно от любимите занимания на холандците зимно време (наред с колелата, за които не съществува неподходящ сезон) е карането на кънки на лед. Доказателство за това е съществуването на 200-километрово кънки състезание по канали, което се провежда, когато стане достатъчно студено.

АКо не сте почитатели на карането по съмнително замръзнали канали, много градове се появяват временни ледени пързалки, на които и чужденците могат да направят няколко кръгчета (безплатно или срещу малка такса). Ето и някои от най-добрите ледени пързалки в Холандия, по които можете да се пързаляте тази зима.

Мусеумплайн, Амстердам

Тази пързалка на площад Museumplein се намира в близост до емблематичния Райксмусеум (Националният музей) и Музея на Ван Гог. Тук изкуството на кънките придобива нов смисъл. Завършете с чаша горещ шоколад на терасата над пързалката.

Лайдсеплайн, Амстердам

От средата на ноември до средата на януари площад Лайдсеплайн (Leidseplein) се превръща в коледна приказка със симпатична малка пързалка. След пързалянето можете да се разходите по щандовете на коледния базар и да опитате традиционните холандски сладкиши за сезона.

Схаатсбаан, Делфт

В центъра на старата част на приказния Делфт всяка зима се появява ледената пързалка Схаатсбаан (Schaatsbaan). Отворена е от началото на декември до средата на януари.

Врайтхоф, Маастрихт

На прочутия площад Врайтхоф (или Врейтхоф, Vrijthof) в Маастрихт също има ледена пързалка, плюс място за топло питие и закуска за след това.

Де Маркт, Айндховен

Мнозина кацат в Айндховен и подминават транзит за други дестинации в Холандия, Тази зима отделете час на площад De Markt и неговата пързалка. Украсата по Коледа тук винаги е на ниво.  

Какво още: След каране на кънки холандците обикновено се сгряват с чаша горещо какао или шоколад и палачинки, поръсени с пудра захар. Може и с гъста грахова супа.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин