Събития за деца този уикенд (13-15 ноември) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Събития за деца този уикенд (13-15 ноември)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития за деца
Автор: Peika.bg
Събития за деца този уикенд (13-15 ноември)
Снимка: Thinkstock/Guliver

Къде какво интересно се случва за деца този уикенд. Вижте нашите любими събития за деца, заради които си заслужава да мръднете насам-натам през почивните дни. 

Ако не намерите своето събитие, разгледайте и нашата секция С деца на път, както и стотиците ни идеи за уикенд пътешествияВижте и списъка с любимите ни събития през уикенда (версия за върастни).

Семейна събота в музея

14 ноември, София

Отпразнувайте Седмицата на бащата с „Работилница за наука: как да си направим хвърчило”, която ще е под ръководството на водещия Васил Макаринов. С помощта на татковците (предимно) всяко дете ще си тръгне от музея с направено от него хвърчило. Ще се работи с 2 групи деца, затова е необходимо да заявите желание за участие и предпочитан от Вас начален час (10:30 ч. или 11:30 ч,). Информация за записване ще откриете тук.

*

Куклен театър в Младежки театър

14 и 15 ноември, София

В Младежкия театър всеки уикенд можете да гледате представления за деца. Тази седмица се играят "Пинокио" (събота, 11 ч.) и "Спящата красавица" (неделя, 11 ч.). Вижте още от програмата на Младежкия театър за ноември.

*

Куклен театър в пловдивския куклен театър

14 и 15 ноември, Пловдив

Този уикенд в Държавния куклен театър Пловдив можете да гледате "Студеното сърце" (събота) и "Спящата красавица" (неделя). Вижте и цялата програма за месеца на Кукления театър в Пловдив.

*

Под звуците на българската народна музика - интерактивен урок в Бялата къща

14 ноември, Пловдив

Културен център „Бялата къща” кани малките си приятели на интерактивен урок по музика, в който да се докоснат до българските народни инструменти и  да усетят заряда, който носи фолклорната ни музика като част от националното културно наследство. Възрастова група: от І  до VІІ клас. Повече за събитието.

*

Куклен театър в Стара Загора

15 ноември, Стара Загора

Тази неделя в Старозагорския куклен театър гледайте "Клоунът и неговите деца". Следете и месечната програма на кукления театър в Стара Загора.

*

Подготовка за Коледа

записване до 20 ноември, Търговище

В Регионален исторически музей – Търговище, се организират две прояви за ученици за Коледа - 1–4 декември 2015 г. ще се представи възстановката „Край огнището на Бъдни вечер и Коледа”, а през следващата седмица от 7 до 11 декември 2015 г. ще има Работилница за сурвакници. Повече за коледните събития на Регионален исторически музей – Търговище

*

Национален детски конкурс ”Виж моя ангел”

до 1 декември, цялата страна

Участвайте в Националния детски конкурс ”Виж моя ангел”, организиран от Арт-Къща „Куклите”. В конкурса могат да участват деца от 7 до 18 години. Участието в конкурса е само индивидуално, групови участия не се приемат. За изработка на куклите използвайте материали, каквито въображението ви реши. Предварително помислете по темата: кои са ангелите, какви послания изпращат на хората, как биха могли да изглеждат. Пълни условия на конкурса "Виж моя ангел".

*

По билото на планината - литературен конкурс

до 30 ноември, цяла България

Вдъхновява ли ви планината? Включете се в литературния конкурс на хижа "Козя стена" - "По билото на планината".  Можете да участвате с 1 произведение. Текстът може да е публикуван, но да не е награждаван в други конкурси. Право за участие имат всички възрастови групи, вдъхновени от планината, включително и децата. Пълните условия на конкурса са тук.

*

Карикатурен десант в Дома на хумора и сатирата

1 октомври - 31 декември, Габрово

По традиция и тази есен Музеят „Дом на хумора и сатирата“ ще предложи интересна среща с хумористичното изкуство. „Карикатурен десант“ е събитието, с което Веселата къща ще открие сезона. Военният термин не е избран случайно – залите на Музея ще бъдат окупирани от стотици карикатури, сатирични рисунки и шаржове, пристигащи от близки и далечни страни. Нашествието на творбите към столицата на хумора е в отговор на поканата към партньори на Дома на хумора да гостуват с подбрани колекции от своите фондове и ателиета – 6 мащабни изложби с над 500 карикатури от 62 автори от десетки държави вече завладяват голяма част от музейната територия. Повече за събитието. 

*

Открийте още идеи за интересни събития в България и по света в нашата секция Събития.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин