Събития за деца този уикенд (15-16 февруари) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Събития за деца този уикенд (15-16 февруари)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития за деца
Събития за деца този уикенд (15-16 февруари)
Снимка: Guliver/Getty Images

Събитията за деца този уикенд са не по-малко интересни от доминиращите любовни и винени концерти и вечери покрай 14 февруари. Куклен театър, мартеници, Древен Египет - изберете сами!. Вижте и версията за големи - Събития този уикенд.

 

Втори детски кинофестивал - Пловдив

25 януари - 9 март, Пловдив

От 25 януари до 9 март в кино „Лъки синема” в Пловдив ще се проведе Детски кинофестивал. Прожекциите ще бъдат в уикендите на посочения период  от 11 и от 13 часа и ще бъдат безплатни за всички деца. През 14-те дни ще бъдат реализирани 28 прожекции на специално селектирани анимационни детски филми. В програмата се открояват обичани детски истории от световната класика  като тези за Алиса, Питър Пан, Робин Худ, Капитан Немо, Котаракът в чизми и Последния Мохикан. Малките зрители ще могат да се насладят и на модерните приказки „Нико и пътят към звездите“, „Гладиаторите наРим“, „Приключенията на Сами“ и „Тор и легендтите за Валхала“. Пълната програма на детския кинофестивал е тук.

*

Изложба-базар на мартеници

до 8 март, София

Макар тази зима снегът и студът да ни изненадаха по-късно, вече нетърпеливо започваме да приканваме пролетта. Затова тази година в Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей към БАН ще извикаме баба Марта по-рано, която е символ на новото начало, на  отиващите си мразовити дни и на възобновената енергия - с изложба-базар на мартеници. Подробности за изложбата-базар на мартеници.

*

Красавицата и звярът - куклен театър

16 февруари, Стара Загора

Гледайте постановката "Красавицата и звярът" в Държавен куклен театър Стара Загора, в неделя от 11 часа. Вижте още от програмата на Държавен куклен театър Стара Загора.

*

Котаракът в чизми

16 февруари, София

За стотен път ще се играе представлението "Котаракът в чизми" в Театър 199 в София. Начало 11:30 часа. Подробности за представлението.

*

Джаз за деца с Венци Благоев

16 февруари, София

Чуйте любими детски песни в по-различна версия и се уверете, че да суингирате е съвсем елементарно. Подробности за събитието тук.

*

Светът на прилепите в Софийския зоопарк

До края на март 2014 г., София

Срещнете децата си със света на прилепите, благодарение на специално подредената изложба.

*

Древен Египет идва в Търговище

до 14 март 2014 г., Търговище

В Славейковото училище в Търговище ще бъде открита изложбата „Сюжети от Египет. Находки от българските музеи” на Регионален исторически музей – Шумен. Търговищките граждани ще могат да видят автентични артефакти, свързани с Древния Египет. Подробности за изложбата.

***

Разгледайте всички събития в България и по света, по дати, теми и градове. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин