Събития за деца този уикенд (15-17 май) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Събития за деца този уикенд (15-17 май)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития за деца
Автор: Мария Ангелова
Събития за деца този уикенд (15-17 май)
Снимка: Thinkstock/Guliver

Къде какво интересно се случва за деца този уикенд. Вижте нашите любими събития за деца, заради които си заслужава да мръднете насам-натам през почивните дни.

Ако не намерите своето събитие, разгледайте и нашата секция С деца на път, както и стотиците ни идеи за уикенд пътешествияВижте и списъка с любимите ни събития през уикенда (версия за върастни).

Европейска нощ на музеите

16 май, различни градове в България

Нощта на музеите се провежда от няколко години в много от големите градове в България, като по традиция вратите на музеите и галериите остават отворени до полунощ и има много съпътстващи събития, включително и за деца. Вижте музеи в цялата страна и тяхната програма за Нощ на музеите 2015.

*

Софийски фестивал на науката

14-17 май, София

Софийският фестивал на науката е за тези, които искат да открият и разберат чудесата на света около нас. Той цели да повиши интереса на младите хора и децата към науката и да информира широката общественост за най-новите теми, по които работят учените в България и по света. По традиция четирите дни на фестивала ще предложат богата програма от над 60 събития за всяка възраст, професия и занимание. Фестивалните сцени в Театър София и шатрите в парка Заимов ще съберат учени от България, Обединеното кралство, Ирландия, Полша и Испания, за да покажат красотата на науката. Вижте подробности и програма на Софийски фестивал на науката.

*

Книги за смет

16 май, Бургас

Повече от 300 години са нужни на пластмасата, за да се разгради в природата. Най-успешната инициатива, обединяваща отговорното мислене към околната среда с четенето, ще се случи за трета поредна година от 26 април до 16 май. След София и Пловдив през април, „Книги за смет” ще се състои на 9 май в Плевен и на 16 май в Бургас. Организаторите ще дарят книга на всеки в замяна на един килограм пластмасови отпадъци. Подробности за кампанията Книги за смет.

*

Габровски карнавал

16-17 май, Габрово

Ежегодният карнавал в Габрово се предвожда от огромната котка-символ на града и всяка година е с различна тема. Следете за подробности около Габровския карнавалНа Деня на Габрово - 16 май, в 10:30 ч. започва Весела суматоха в Парка на смеха до Музея „Дом на хумора и сатирата“. От 11 ч. започва XXII Международно биенале на хумора и сатирата в изкуствата – Габрово 2015, а от 18.00 ч. започва карнавалното шествие „Габровец и котка по гръб не падат“ в центъра на града. На 17 май пък се провежда XVI Национална среща-наддумване „Благолаж” – Габрово 2015

*

Празник на розата

8 май - 7 юни, Казанлък и околности

Празникът на розата е един от най-забележителните фестивали в България, посветен на красотата и цветята, пролетта и благоуханието на безценната казанлъшка роза. Това е периодът, през който цъфти нежната маслодайна казанлъшка роза и насища въздуха със своя аромат - чудесно време да заведете децата си на едно необикновено пътешествие. Вижте програмата на Празника на розата 2015.

*

Колело за смет, за дете велосипед - кампания

до 1 юни, цяла България

1bike.bg, Drag Bicycles и сдружение МОГА-Дряново стартират кампания, в която от стари велосипеди и части ще сглобят максимално много работещи колелета, които да дарят на деца в неравностойно положение от град Дряново. Всички, които имат стари и непотребни велосипеди или велосипедни части, са поканени да ги дарят. За предпочитане са по-малки велосипеди, но и големи ще свършат работа (децата са на възраст между 8 и 19 години). Старите части от мазето или гаража за вас може да са боклук, но на могат да помогнат за сглобяването на работещ велосипед. Научете повече за това как да дарите колело в кампанията "Колело за смет, за дете велосипед".

*

Конкурс за деца на Етъра

до 24 юли, цяла България

Архитектурно-етнографски комплекс „Етър”- Габрово обявява национален детски конкурс, посветен на 155 години от обявяването на Габрово за град. Темата е „Етъра чудесно място за...”, приемат се рисунки или разкази/стихотворения. Подробности за участие в конкурса тук.

*

Куклен театър в Нов театър НДК

16 и 17 май, София

Гледайте куклен театър в Нов театър - НДК - този уикенд "Принцесата и граховото зърно" (събота) и "Палавата питка" (неделя). Вижте още от детската програма на Нов театър - НДК.

*

Куклен театър в Младежкия театър, София

17 май, София

Вечната история за "Пинокио" (неделя, 11 часа) и мюзикълът "Трите феи и спящата красавица" (неделя, 19 часа) на сцената на Младежкия театър. Повече за програмата на Младежкия театър.

*

Куклен театър в Пловдив

16 и 17 май, Пловдив

Тази събота в пловдивски куклен театър ще се играят "Приказка за непораснали", а в неделя - "Грозното патенце". Вижте пълната програма за месеца на пловдивския куклен театър.

*

Куклен театър в Стара Загора

17 май, Стара Загора

Гледайте спектакъла "Снежанка и седемте джуджета" на 17 май, вижте още от програмата на Държавния куклен театър в Стара Загора.

*

Немски порцеланови кукли от 19-и век - изложба 

До 1 юни, София

Арт-къща „Куклите” ви кани на уникална за България изложба – на порцеланови кукли, изработени във фабриките на Германия през 19-и  и началото на 20-и век. Повече информация за изложбата на немски порцеланови кукли.

*

Вижте още събития в България и по света, търсете по дата, град и интереси! 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин