Събития за деца този уикенд (22-23 март) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Събития за деца този уикенд (22-23 март)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития за деца
Автор: Мария Ангелова
Събития за деца този уикенд (22-23 март)
Снимка: Thinkstock/Guliver

Няколко акцента от интересните събития за деца в първия уикенд след официалното настъпване на пролетта. Разгледайте и акцентите за възрастни този уикенд.

София Филм Фест

6-31 март, София

И тази година София Филм Фест ни е подготвил куп интересни филми. Тук е Програмата на София Филм Фест по кина, а вижте как за 15 лв. можете да гледате над 60 филма, ако сте учащи или пенсионери.

*

1 година детски център към Националния исторически музей

22 март, София

Отпразнувайте в НИМ 1 година от създаването на детския образователен музеен център. Ще има игри, децата ще прогонят змиите и гущерите, ще запалят мартенски огън, който ще прескачат за здраве, ще има ателиета за занаяти. Пълната програма е тук.

*

Виж истинска мумия

до средата на април, Велико Търново

Експозицията "Единствената египетска мумия в България и египетски йероглифи" ще гостува в музейните зали на хан "Хаджи Николи" във Велико Търново. Освен мумията ще бъдат показани оригинални глинени и каменни плочки с египетски йероглифи. Подробности за египетската изложба в Търново.

*

Ден на овощаря

22 март, Априлци

Запознайте децата си с пролетните обичаи и с овощарството! Всяка година в квартал Острец, град Априлци, се отпразнува идването на пролетта и деня на овощаря. Празничната програма включва водосвет, зарязване на овощно дърво, кукери и др. Повече за Ден на овощаря.

*

Малката елфа - представление за деца

23 март, Стара Загора

Марионетен куклен спектакъл, изпълнен с красота и вълшебство. Мая е любопитно момиченце, което попада в света на елфите и тролите. Там тя преживява и хубави и трудни мигове и открива една истинска приятелка - Малката елфа. Подробности за представлението "Малката елфа".

*

Музей Земята и хората

1-31 март, София

Този месец програмата на музей Земята и хората включва ахати, фотоизложба за Белоградчик, изложба на екзотични животни...

*

Открий съкровището - игра-пъзел в историческия музей в Габрово

до 30 април, Габрово

Играта се играе всеки ден от 10.00 до 17.30 часа в залите на музея и включва събиране на отделните части на голям пъзел и откриване на истинско съкровище. Повече информация за играта "Открий съкровището".

***

Разгледайте всички събития в България и по света, по дати, теми и градове. 

Вижте идеи къде да отидем уикенда.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин