Събития за деца този уикенд (27-29 ноември) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Събития за деца този уикенд (27-29 ноември)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития за деца
Автор: Peika.bg
Събития за деца този уикенд (27-29 ноември)
Снимка: Thinkstock/Guliver

Къде какво интересно се случва за деца този уикенд. Вижте нашите любими събития за деца, заради които си заслужава да мръднете насам-натам през почивните дни. 

Ако не намерите своето събитие, разгледайте и нашата секция С деца на път, както и стотиците ни идеи за уикенд пътешествияВижте и списъка с любимите ни събития през уикенда (версия за върастни).

Коледни базари

декември - януари, цяла България

Има ги из цялата страна, от края на ноември до първите дни на януари. Освен подаръци, тези места предлагат и добро празнично настроение, ателиета за децата - за правене на подаръци, за сладкиши или игри, куклен театър. Вижте кога и къде се провеждат коледните базари в България!

*

Куклен театър в Младежки театър

28 и 29 ноември, София

В Младежкия театър всеки уикенд можете да гледате представления за деца. Тази седмица се играе "Приказка за рицаря без кон" (събота и неделя, 11 ч.). Вижте още от програмата на програмата на Младежкия театър.

*

Куклен театър в пловдивския куклен театър

28 и 29 ноември, Пловдив

Този уикенд в Държавния куклен театър Пловдив можете да гледате "Грозното патенце" (събота) и "Приказка от приказки" (неделя). Вижте и цялата програма за месеца на Кукления театър в Пловдив. 

*

Под звуците на българската народна музика - интерактивен урок в Бялата къща

ноември, Пловдив

Културен център „Бялата къща” кани малките си приятели на интерактивен урок по музика, в който да се докоснат до българските народни инструменти и  да усетят заряда, който носи фолклорната ни музика като част от националното културно наследство. Възрастова група: от І  до VІІ клас. Заниманията се провеждат от понеделник до събота, по заявка. Повече за събитието.

*

Куклен театър в Стара Загора

29 ноември, Стара Загора

Тази неделя в Старозагорския куклен театър гледайте "Задави се Меца". Следете и месечната програма на кукления театър в Стара Загора.

*

Банско филм фест 2015 - детска и младежка програма

25-29 ноември, Банско

За поредна година вълнуваща среща с планинарското и екстремното кино на Банско филм фест 2015. 100 филма от 25 страни и 5 континента - катерене, фрийрайдинг, екстремно колоездене, слаклайн и др. Фестивалът има специална детска и младежка програма.

*

Празник на смилянския боб

28 ноември, с. Смилян

Смолянското село Смилян е най-популярно с вкусния местен сорт фасул, който си има и свой празник. Всяка година през последен уикенд на ноември се организира празник на смилянския боб. Празникът се открива с топовния гърмеж на бобеното оръдие, приготвят се вкусни гозби, има музика и настроение. Повече за празника на смилянския боб.

*

Национален детски конкурс ”Виж моя ангел”

до 1 декември, цялата страна

Участвайте в Националния детски конкурс ”Виж моя ангел”, организиран от Арт-Къща „Куклите”. В конкурса могат да участват деца от 7 до 18 години. Участието в конкурса е само индивидуално, групови участия не се приемат. За изработка на куклите използвайте материали, каквито въображението ви реши. Предварително помислете по темата: кои са ангелите, какви послания изпращат на хората, как биха могли да изглеждат. Пълни условия на конкурса "Виж моя ангел".

*

По билото на планината - литературен конкурс

до 30 ноември, цяла България

Вдъхновява ли ви планината? Включете се в литературния конкурс на хижа "Козя стена" - "По билото на планината".  Можете да участвате с 1 произведение. Текстът може да е публикуван, но да не е награждаван в други конкурси. Право за участие имат всички възрастови групи, вдъхновени от планината, включително и децата. Пълните условия на конкурса са тук.

*

Открийте още идеи за интересни събития в България и по света в нашата секция Събития.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин