Събития за деца този уикенд (29-31 януари) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Събития за деца този уикенд (29-31 януари)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития за деца
Автор: Peika.bg
Събития за деца този уикенд (29-31 януари)
Снимка: Thinkstock/Guliver

Къде какво интересно се случва за деца този уикенд. Вижте нашите любими събития за деца, заради които си заслужава да мръднете насам-натам през почивните дни. 

Ако не намерите своето събитие, разгледайте и нашата секция С деца на път, както и стотиците ни идеи за уикенд пътешествияВижте и списъка с любимите ни събития през уикенда (версия за върастни).

СОФИЯ

Детска анимационна работилница - ВХОД СВОБОДЕН

28-31 януари

Детската анимационна работилница на Световния фестивал на анимационния филмще се проведе в зала 4 на Двореца от 14:00 до 17:30 чс. На 31 януари в 15:00 ч. в кино "Люмиер" ще бъде показан филма, направен от малките творци. Подробности за Детска анимационна работилница.

*

Световен фестивал на анимационния филм

29-31 януари

В началото на 2016 г. Световния фестивал на анимационния филм (СФАФ) ще има удоволствието да гостува на НДК със специална разширена програма с най-доброто от анимационните филми от изминалата година. Зрителите в София ще имат възможността да се срещнат с множество пъстри идеи, изпълнени в разнообразни техники. Куклена анимация, пластилин, изрезка, класическа рисувана и 3D анимация за малки и големи. Програма на Световния фестивал на анимационния филм.

*

Семейна събота в Политехническия музей

30 януари

Темата на месец януари: За телата и топлината с водещ Галя Русева, физик. Ще поговорим за топло и студено; за твърдо, течно и газообразно; за това какво се случва с телата при нагряване и как се предава топлината. Всичко това и още много – не само с думи, а преди всичко с впечатляващи демонстрации. Ще вършим работа, за да получим топлина, но ще накараме и топлината да върши работа. Информация за Семейна събота в музея.

*

Куклен театър в Младежки театър

31 януари 

В Младежкия театър всеки уикенд можете да гледате представления за деца. Тази неделя, 11:00 ч. Голяма зала - Спящата красавица. Вижте още от програмата на програмата на Младежкия театър.

*

Детско утро в кино G8

Събота и неделя

Всяка събота и неделя кино G8 Cinema има прожекции с филми за най-малките. Следете програмата на кино G8.

ПЛОВДИВ

Куклен театър в Държавния куклен театър

30 и 31 януари

Тази събота гледайте в пловдивския куклен театър "Снежанка и седемте джуджета" (събота) и "Мечо Пух". Вижте още от месечната програма на Пловдивския куклен театър.

ПЕРНИК

Сурва - кукери в Перник - ВХОД СВОБОДЕН

29-31 януари

За поредна година улиците на Перник ще се изпълнят със стотици маскарадни групи от цяла България и света. Запазете си петък, събота и неделя за цветното преживяване. Повече за Сурва - фестивал на маскарадните игри в Перник.

РУСЕ

Арт работилница за деца в културен център BH - ВХОД СВОБОДЕН

30 януари, 14 часа

Поредица арт работилници за деца, включващи различни техники на рисуване - (за деца на 9-13 г., само с предварително записване на телефон 0886 97 64 64), организирани от културен център ВН съвместно с Художествена галерия – Русе. Вижте програмата на културен клуб ВН.

ГАБРОВО/ ЕТЪРА

Как оживява дървото - изложба

до края на януари, Етъра

Идеята на изложбата е да се покажат зооморфните мотиви в различните етапи от развитието на дървообработващите занаяти, различната интерпретация на животинските видове, разнообразния начин и място, където те са претворени. 
Животински мотиви, реалистични и стилизирани, могат да се видят, както по солници копанки, чаши, кутели, кутии, геги, хурки, така и по-късно в дърворезбените пана, че даже и върху гъдулки и гайди. Повече за изложбата в Етъра.

СТАРА ЗАГОРА

Куклен театър в Стара Загора

31 януари

Тази неделя в Старозагорския куклен театър гледайте „Житената питка" (11 часа). Следете и месечната програма на кукления театър в Стара Загора.

*

К О Н К У Р С И

Конкурс за изработка на кукли мартеници в Арт къща Куклите

до 12 февруари, цяла България

Арт-Къща „Куклите” обявява конкурс за изработка на кукли мартеници „Баба и внуче – заедно в традициите”. В конкурса могат да се включат деца над 5 години със своите баби, като изпратят изработени заедно от тях мартеници или кукли мартеници. Могат да бъдат придружени със стихотворение за мартеницата или кратко писмо, в което да напишат какво символизира мартеницата, какво е характерно в изработваните в техния край. Пълни условия за участие в конкурса.

*

Рецептите на баба - Национален конкурс за детски рисунки и литературни творби

до 31 март, цяла България

Седми национален конкурс за детски рисунки и литературни творби на тема "Рецептите на баба" се организира от Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите – 7 (А.Р.И.З.-7,) в партньорство с Национален дворец на децата. За участие в конкурса се приемат индивидуални творби – рисунки и литературни произведения на деца до 14-годишна възраст, които се разпределят в три възрастови групи (до 7 г., 8-10 г. и 11-14 г.). Няма ограничение за броя на творбите, с които едно дете може да участва. Краен срок за участие: 31 март 2016 г. Пълни условия на конкурса.

*

Открийте още идеи за интересни събития в България и по света в нашата секция Събития.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин