Събития за деца този уикенд (4-6 декември) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Събития за деца този уикенд (4-6 декември)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития за деца
Автор: Peika.bg
Събития за деца този уикенд (4-6 декември)
Снимка: Thinkstock/Guliver

Къде какво интересно се случва за деца този уикенд. Вижте нашите любими събития за деца, заради които си заслужава да мръднете насам-натам през почивните дни. 

Ако не намерите своето събитие, разгледайте и нашата секция С деца на път, както и стотиците ни идеи за уикенд пътешествияВижте и списъка с любимите ни събития през уикенда (версия за върастни).

Коледни базари

декември - януари, цяла България

Има ги из цялата страна, от края на ноември до първите дни на януари. Освен подаръци, тези места предлагат и театрални постановки, концерти, арт ателиета за подаръци и празнично настроение. 

Немски коледен базар в София.

Коледен базар в SOHO - София.

Немски коледен базар в Пловдив.

Коледен базар във Велико Търново.

Вижте и списък кога и къде се провеждат коледните базари в България!

*

Горска приказка за тролове и феи - интерактивно представление

6 декември, София

За всички деца от 6 до 13 години интерактивно представление „Горска приказка за тролове и феи“ – в което могат да станат герои от приказната история, която ще бъде разказана заедно с тях чрез магически кукли, маски, танци и музика. В Червената къща. Местата са ограничени, нужна е резервации – не по-късно от 2 часа преди началото на събитието. Повече за Горска приказка за тролове и феи – интерактивен театрален спектакъл.

*

Арт работилница за деца в културен център BH 

4 декември, Русе

Арт работилници за деца, включващи различни техники на рисуване - (за деца на 9-13 г., само с предварително записване на телефон 0886 97 64 64) (12, 19 декември също). Музика на живо в петък, срещи с вдъхновяващи личности, фотография - програмата за декември на културен клуб ВН Русе е повече от интересна. Вижте програмата на културен клуб ВН.

*

Как оживява дървото - изложба

до края на януари, Етъра

Идеята на изложбата е да се покажат зооморфните мотиви в различните етапи от развитието на дървообработващите занаяти, различната интерпретация на животинските видове, разнообразния начин и място, където те са претворени. 
Животински мотиви, реалистични и стилизирани, могат да се видят, както по солници копанки, чаши, кутели, кутии, геги, хурки, така и по-късно в дърворезбените пана, че даже и върху гъдулки и гайди. Повече за изложбата в Етъра.

*

Куклен театър в Младежки театър

5 и 6 декември, София

В Младежкия театър всеки уикенд можете да гледате представления за деца. Тази седмица се играе "Приказка за рицаря без кон" (събота и неделя, 11 ч.). Вижте още от програмата на програмата на Младежкия театър.

*

Куклен театър в пловдивския куклен театър

5 и 6 декември, Пловдив

Този уикенд в Държавния куклен театър Пловдив можете да гледате "Звездичка за Коледа" (събота) и "Чук и Пук" (неделя). Вижте и цялата програма за месеца на Кукления театър в Пловдив. 

*

Под звуците на българската народна музика - интерактивен урок в Бялата къща

декември, Пловдив

Културен център „Бялата къща” кани малките си приятели на интерактивен урок по музика, в който да се докоснат до българските народни инструменти и  да усетят заряда, който носи фолклорната ни музика като част от националното културно наследство. Възрастова група: от І  до VІІ клас. Заниманията се провеждат от понеделник до събота, по заявка. Повече за събитието.

*

Куклен театър в Стара Загора

6 декември, Стара Загора

Тази неделя в Старозагорския куклен театър гледайте "Много вкусно". Следете и месечната програма на кукления театър в Стара Загора.

*

Открийте още идеи за интересни събития в България и по света в нашата секция Събития.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин