Събития за деца този уикенд (9-10 ноември) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Събития за деца този уикенд (9-10 ноември)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития за деца
Събития за деца този уикенд (9-10 ноември)
Снимка: Thinkstock/Guliver

Куклен театър, детски празници, конкурси и забавления - за децата има куп игри и събития през уикенда. Стига да знаете накъде да се отправите. Ето какво предстои този уикенд (9-10 ноември) за малчуганите:


Европейски месец на фотографията - рисуване и фотография за деца

Като част от програмата на Европейски месец на фотографията ще са и обичайните съботни занятия по рисуване и фотография, организирани за децата в Софийска градска художествена галерия, които този уикенд ще се проведат под вещото ръководство на три световни имена: Давид Еврар (Професор в департамент графични изследвания в Университета в Брюксел), Мелиса Стекбауер (американски артист) и  Адриен Пезенек – преподавател в националното училище по фотография в Арл (градът с може би най-известният фестивал, посветен на фотографията). Занятията по рисуване ще са от 11.00 ч., а тези по фотография – от 15.30 ч. Вход свободен. Повече за Европейския месец на фотографията.

9 ноември, София

Джаз за деца с Венци Благоев и нови приятели

Тази събота джазовият проект за деца ще прозвучи на нова сцена – в културен дом „Красно село”, зала 3. Всички бъдещи и утвърдени, малки и големи импровизатори ще могат да свирят с музикантите под звуците на известни детски песни и джазови пиеси, както и да се запознаят с различните инструменти. Входът е свободен. Подробности за Джаз за деца с Венци Благоев.

9 ноември, София

Уикенд за деца в Bulgaria Mall

Всяка събота от 11:00 ч. музикални педагози ще приветстват малки и големи да се присъединят към уроците по ударни инструменти, а всяка неделя от 11:00 часа малчуганите ще имат възможност да гледат забавни театрални постановки от различни театрални трупи. Повече за уикендите в Bulgaria Mall.

9-10 ноември, София 

Древен Египет идва в Търговище

В Славейковото училище в Търговище ще бъде открита изложбата „Сюжети от Египет. Находки от българските музеи” на Регионален исторически музей – Шумен. Търговищките граждани ще могат да видят автентични артефакти, свързани с Древния Египет. Подробности за изложбата.

до 14 март 2014 г., Търговище

Театър в аванс - ученически театрален фестивал

На сцената на кино "Влайкова" ще се проведе второто издание на ученическия театрален фестивал "Театър в аванс". Представления ще има на 9 и 10 ноември. Подробности за Театър в аванс.

9-10 ноември, София

Смолян през фообектива - фотоконкурс за ученици

Стартира ученически фотоконкурс на тема „Смолян през фотообектива”, посветен на Освобождението на Родопите. Творбите на младите фотолюбители трябва да отразяват бита, културата, образованието, младежките дейности, историята, забележителностите и природата на Смолянска община през четирите годишни сезона. Подробности за конкурса тук.

до 31 август 2014 г., цяла България

Конкурс за приказка "Един ден Хитър Петър се озовал в Габрово..."

Клуб "При Хитър Петър" в музея Дом на хумора и сатирата кани учениците от първи до седми клас да вземат участие в най-новия конкурс - Напишете приказка, която да започва така - "Един ден Хитър Петър се озовал в Габрово...". Подробности за конкурса.

до 15 ноември 

***

Разгледайте всички събития в България и по света, по дати, теми и градове. 

Или вижте къде в България има музеи с детски кът.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин