Самотен шотландски остров за по-малко от 60 000 евро - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Самотен шотландски остров за по-малко от 60 000 евро
Автор: Peika.bg
Самотен шотландски остров за по-малко от 60 000 евро
Снимка: scotsman.com

И вие ли сте сред хората, които обичат усамотениети и искат да имат свое собствено място, където да избягат от цивилзиацията?

Е, имаме хубава новина за вас. Частен остров в отдалечените части на Шотландия е обявен за продан, а цената му е наполовина на това, което ще платите за апартамент в София. Обявената цена за него е малко под 60 000 евро.

Остров Карн Деас е с територия от 89 000 кв. м и макар да е необитаем, може да се превърне в перфектно убежище за тези, които търсят усамотение сред природата. Мястото има красиви заливи, каменисти плажове и въздействащи скални пейзажи.

Карн Деас се намира в историческата област Северошотландска планинска земя и според текста на обявата за продажба към момента на острова няма жители. Най-близкото населено място е село с 300 жители на име Ахилтибуи, което се намира на 3 км. 

В крайбрежните води на Карн Деас обаче морският живот е повече от богат – китове, акули и делфини са само част от съседите, които могат да се видят край острова. Това го прави перфектен за хора, които обичат риболова, водните спортове, плаването, гмуркането и най-вече – уединението.

На самия остров няма дървета – заради силните ветрове, които духат в района, на повърхността му вирее ниска растителност – само треви и мъхове. Парчето суша е част от архипелага резерват Самър Айлс, но строителството на него не е невъзможно. Нужно е само да се изготви план, който да се съгласува с управата на защитената територия.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин