Съвети за опаковане на грим в багажа - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Съвети за опаковане на грим в багажа
Автор: Peika.bg
Съвети за опаковане на грим в багажа
Снимка: pexels

Отиването на почивка е изключително приятно и забавно, като изключим частта с опаковането на багажа. 

Пътуването с грим е особено предизвикателно, като се има предвид различните изисквания на авиокомпаниите. Освен размерите на опаковките, които трябва да съобразите, трябва да приемете и риска, че любимите ви продукти може да се счупят, разлеят и т.н. Трябва също така да помислите за неща като различния климат и как кожата ви може да реагира на промяната. 

Ето кои са нещата, които трябва да имате предвид, когато опаковате гримовете си за следващото пътуване: 

1. Инвестирайте в добър куфар за гримове

Потърсете чанта за гримове, която е достатъчно голяма, за да побере всичките ви най-важни неща, не пропуска, поддържа нещата ви организирани и е лесна за почистване. Макар че вероятно не сте помислили за това, самата чанта, в която ще сложите гримовете, е от голямо значение.

2. Сложете четките в отделен несесер

Четките за грим са инвестиция, така че е важно да се грижите добре за тях. Задължително слагайте четките за грим в отделен несесер или дори в найлоново пликче с цип. Това ще ги защити, а и е доста по-хигиенично. За да спестите още повече място, изберете чанта за грим, която има отделение, което можете да посветите специално на четките.

3. Сложете няколко артикула в чантата си

Знаете, че загубването на багажа е често срещано явление, така че е добре да сложите продуктите, без които не можете, в дамската си чанта. Можете да сложите продукти, които са мултифункционални- например червило, което да използвате и като руж, фон дьо тен и спирала. Това е напълно достатъчно за лек грим, който да ви накара да се чувствате добре, в случай, че багажът ви бъде изгубен. 

4. Избирайте мултифункционални гримове 

Спестяването на място е задължително, когато пътувате, така че се възползвайте от многофункционалните продукти. Например, сложете бронзант, който може да се използва и като контур, червило, което може да се използва и като руж.  Фон дьо тен, който може да се наслои, за по-драматични вечерни визии, една палитра сенки за очи, която може да се използва по много различни начини, и възможно най-малко четки. 

5. Не променяйте рутината си твърде много

Изкушаващо е да опаковате всички тези малки продукти за пътуване, тъй като са с удобни размери, но бягането от рутината ви не е препоръчително. Ако поддържате една и съща грим рутина, докато пътувате, тялото ви ще бъде по-малко вероятно да реагира прекалено на всички промени в околната среда, свързани с пътуването. Освен това, това не е моментът да си правите експерименти. 

6. Не взимайте големи опаковки

Независимо дали сте с чекиран багаж или само с ръчен, не взимайте големи опаковки. Пресипете продуктите си в малки контейнерчета. Така или иначе нямате нужда от особено големи количества от продуктите, няма смисъл да запълвате багажа си с големи шишета. 

7. Защитете деликатните продукти

Болката да видите любимите си прахообразни продукти счупени е истинска. Избягвайте неприятностите, като опаковате деликатните предмети много добре. Един от най-добрите варианти е да ги слагате между дрехите. Погрижете се и за течните продукти, като залепите капачките с тиксо, за да не се разлеят. 

8. Помислете за климата

Въпреки че не трябва напълно да променяте рутината си, вземете предвид климата. Например, ако се насочвате към място, което е много влажно или планирате да се къпете в океана, вземете си водоустойчив грим. Или ако ще е сухо и горещо, не забравяйте овлажнителите си за кожа. 

9. Вземете си неща за специални поводи

Заедно с любимите ви продукти за грим и грижа за кожата, добре е да вземете и продукти за специални поводи, като ярко червило или нещо друго. Така ще имате възможността да се чувствате специални на някоя от вечерите или пък ако имате някакъв специален повод по време на пътуването.

10. Вземете си малко огледалце

Добре е да сложите и малко огледалце в багажа си, за да можете да се гримирате навсякъде и по всяко време. Няма да вземе особено много място, а ще ви бъде от полза. 

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин