Съвети за организиране на багаж за кратко пътешествие - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Съвети за организиране на багаж за кратко пътешествие
Автор: Peika.bg
Съвети за организиране на багаж за кратко пътешествие

Дали поради липса на време или заради лични предпочитания, често избираме да си подарим кратки пътешествия.

Те може да са за един уикенд или само за няколко дни, но винаги ни носят приятни емоции, споделени с най-близките. Всяко пътешествие обаче е предшествано от приготвянето на багаж. Заедно с Банка ДСК и новата им кредитна карта DSK-Wizz Air сме подбрали няколко съвета за организиране на багаж за кратко пътешествие. Вижте кои са триковете, които ще ви помогнат по-лесно и удобно да съберете вещите, необходими за път.

1. Вземете си малка раница/куфар

Независимо дали пътувате с раница, с пътна чанта или с куфар, изберете най-малкия вариант, който авиолиниите позволяват да се пренася на борда като ръчен багаж. Използвайте това не само за пътуване със самолет. Когато имате ограничено пространство, ще бъдете принудени да се съберете в него. Това е малък психологически трик, който доказано действа. 

2. Навиване вместо сгъване

Искате да спестите място в куфара си? Че кой не иска? Вместо да сгъвате дрехите си, по-добре ги навивайте на руло. Така ще ви остане повече свободно пространство. Освен това ще можете много по-бързо и лесно да откривате всичко в багажа си.

Съвети за организиране на багаж за кратко пътешествие

3. Чорапи вместо протектор

Колкото и да не ви се иска, винаги се налага да вземете нещо чупливо на път. За да сте сигурни, че то ще пристигне здраво до крайната дестинация – пъхнете го в някой плътен чифт чорапи. Може да ви се струва смешно, но върши работа. Независимо дали това е сувенир, парфюм или нещо друго, което сте купили за подарък, по този начин ще го пренесете без проблем.

4. Обувките също събират багаж

Ако се чудите къде да сложите още няколко чифта чорапи – опитайте в обувките! Те самите са пространство за съхранение на багаж, затова докато не сте ги запълнили, значи куфарът ви не е препълнен. Импровизирайте и ще видите колко неща, които сте отписали, ще можете да вземете със себе си.

Съвети за организиране на багаж за кратко пътешествие

5. Бързосъхнещи дрехи, които не се гладят. 

Когато организирате кратко пътешествие, е най-добре да си подготвите бързосъхнещи дрехи, които не се гладят. Така няма да се налага да носите много дрехи, защото ще можете да изперете своите и до сутринта те ще са изсъхнали. Това рязко ще свали общата бройка на облеклата, които да вземете в багажа си.

6. Опаковки за път

При пътуване е добре да се сдобиете с козметика, която е в малка разфасовка, подходяща за пространството на раницата или куфара. Шампоан, душ-гел, крем, паста за зъби - нека всичко да е в мини вариант, за да не ви заема място. Ако пък инвестицията в мини опаковки не ви харесва, можете да си ги направите сами. Купете си празни кутии и шишенца в точния размер според мястото в багажа ви. 

Съвети за организиране на багаж за кратко пътешествие

7. Не се презастраховайте

Щом отивате на кратко пътешествие, знаете точно какви места ще посетите. Поради тази причина си вземете само дрехи и вещи, които ще са ви необходими за конкретния случай. Ако не планирате преход в планина, няма нужда да носите спортни обувки. Всички „Ако...“ са излишна тежест в багажа ви.

Всяко кратко пътешествие ще е много по-достъпно за вас, ако използвате кредитна карта DSK-Wizz Air. Всеки път, когато плащате с нея, вие трупате точки, които да използвате за отстъпки при резервации на самолетни билети и при покупки на услуги от сайта на Wizz Air.

***

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин