Седмо Световно първенство по фойерверки в Панагюрище - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Седмо Световно първенство по фойерверки в Панагюрище
Седмо Световно първенство по фойерверки в Панагюрище

През май месец Панагюрище ще бъде домакин на превърналия се в традиционен Световен шампионат по фойерверки.

Първото му издание е през 2013 г. и оттогава вече седем поредни години се провежда със съдействието на общината и “Огнена хризантема” ЕООД.

Жителите и гостите на града ще могат да се насладят на спектакъла през три поредни дни – 17, 18, 19 май. Що се отнася до участниците, това са отборите на Норвегия (миналогодишните победители), Латвия и Крим.

Шоу-програмата ще се състои на площад “20-ти април”, като началото и през трите дни ще бъде поставено в 20:00 часа.

Ето как ще протече и самият шампионат:

Откриването (17 май, петък) ще започне с концерт на Мария Илиева и рок група ”SLIPPERS”. Следва подгряваща заря на "Огнена хризантема" ЕООД, с начало 21:45 часа. Кулминацията на шоуто ще настъпи малко по-късно с фойерверк шоу на отбора от Крим. Освен него, отборът ще представи и пиро-музикално шоу. Спектакълът ще завърши отново с група “SLIPPERS”, които ще излязат на сцената в 22:15 часа.

За ден втори (18 май, събота) в програмата е предвиден концерт на Тита и "Скандау", който отново ще започне в 20:00 часа. Както и предния ден, следва заря на "Огнена хризантема" ЕООД. Идва ред и на отбора от Норвегия, който също ще се представи с фойерверк и пиро-музикално шоу. Програмата ще завърши с изпълнението на група “Лунапарк”.

Седмо Световно първенство по фойерверки в Панагюрище

През ден трети (19 май, неделя) ще се изявява отборът на Латвия. Преди това обаче, шоуто няма да мине без подгряващите изпълнители – Йоанна Димитрова, Pavel&Venci Venc. Латвийците, също като колегите си от Норвегия и Крим, ще представят две шоупрограми – фойерверк и пиро-музикална. Трябва да отбележим, че според предварителното разписание и през трите дни ще се спазват едни и същи начални часове за различните участнищи в шоуто.

През предходните години, както и сега, участниците представяха по две програми, като първата е по-кратка и не се оценява. Втората продължава от три до седем минути и се явява същинската част на състезанието. Размерът на бомбите, както и броят на фойерверките е един и същ за всички отбори. Вероятно и тази година регламентът няма да бъде променян.

След последното представяне специално жури ще гласува и ще излъчи победител. Планирано е това да стане около 22:30 часа. Естесвено, ще има и награждаване, а Световното първенство по фойерверки окончателно ще приключи с изпълнението на рок група ”SEVI”.

В случай, че сте почитатели на българската музика и пироефектите, то сигурно ще решите да посетите Панагюрище.

Желаем ви приятно прекарване!

Автор: Вероника Иванова

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин