Селото на Попай - съществува в Малта - С деца на път - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Селото на Попай - съществува в Малта

Когато „Дисни“ и „Парамаунт“ започват снимките за филм за свръхсилния спанакояден моряк Попай, те избират за снимачна площадка един залив в северозападния край на средиземноморския остров Малта. И така, тук се разполага измисленото село Суитхевън, в което Попай неуморно спасява крехката мис Олив Ойл.

През твърде далечната 1979 г. за период от 7 месеца екип от 165 души построява 19 дървени къщички с помощта на няколко хиляди дървени трупи, 8 тона пирони и повече от 7500 литра боя.

След като изпълнява ролята си на филмов декор, Селото на Попай става една от най-посещаваните туристически атракции в Малта. Забавлението е за деца и родители и включва водни трамплини, разходки с лодка, дървени скари за събиране наслънчев загар (така или иначе вероятно затова сте дошли в Малта), образователни игри.

Полезна информация: Селото на Попай се намира на 3 км от град Мелиеха, Малта.От столицата Валета вземете автобус 42, от Слима или Сейнт Джулианс – автобус 222. Слезте в Мелиеха и оттам на всеки час минава автобус 237, който ще ви отведе до Селото на Попай.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория С деца на път
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин