Изкуство или вандализъм? - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Изкуство или вандализъм?
Автор: Peika.bg
Изкуство или вандализъм?

Може и да ви прозвучи малко нереалистично, но огромен син пенис краси 5-етажна жилищна сграда в шведската стлица Стокхолм.

Той е най-скорошният проект на шведската художничка и музикант Каролина Фалкхолт, известна още под псевдонима Блу

Със сигурност този акт на вандализъм“ би смутил много хора и би бил определен като несъобразяване с обществените нормиГрафитът обаче е напълно легален, защото е направен върху сграда, притежание на арт организация.

Това е и причината да не е било необходимо да питат всеки един от обитателите на сградата дали е съгласен фасадата им да краси син еректирал пенис. Арт организацията дава позволение всеки един мюръл да остане върху сградата им за период от 6 месеца, след което върху фасадата се появява творбата на друг артист.

Художничката коментира, че чрез творбата си се надявала да накара всеки, който е притеснен или дори отвратен от това изображение, поне да се замисли какво точно го кара да се чувства по този начин.

55750

Фалкхолт стана скандално известна сред арт средите в Ню Йорк през декември миналата година, когато нарисува пенис със същата грандиозна ерекция, но в други цветове, на стена в долен Манхатън. Графитът обаче бил премахнат само след два дни, въпреки че по договор е трябвало да остане там три седмици. Причината за това бил широкият отзвук в медиите, който подтикнал недоволството на обитателите на сградата.

Ексцентричната Фалкхолт признава разочарованието си от факта, че жителите на Стокхолм не са проявили по-голямо разбиране към творбата ѝ. Въпреки това обаче тя се надява, че този път творбата ѝ ще остане върху фасадата на сградата за целия планиран период от 6 месеца и че местните ще преосмислят посланието ѝ.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин