Скоро ще можете да изкачите небостъргач в Ню Йорк - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Скоро ще можете да изкачите небостъргач в Ню Йорк
Автор: Peika.bg
Скоро ще можете да изкачите небостъргач в Ню Йорк

 

Задава се началото на едно забавление за истински смелчаци. От 9-и ноември в Ню Йорк ще започнат да предлагат катерене по фасадата на небостъргач, което се смята за най-високото изкачване на сграда на открито в света.

Новото наситено с адреналин забавление струва 185 долара. Желаещите ще излизат на фасадата около 100-ния етаж и ще се катерят до най-високата част на небостъргача Търти Хъдзън Ярдс. Той се издига на почти 400 м над улиците на Манхатън. Тези, които са достатъчно смели да опитат, ще имат възможността да се движат по серия от открити платформи и стълби по външната стена на небостъргача. Те ще бъдат вързани с осигурително въже, но нищо друго не ги отделя от бездната под краката им – няма парапети или други прегради. Те изкачват и слизат общо по 370 стъпала.

Ако някой не се чувства готов за изкачването, може да посети само платформата за наблюдения, от която се вижда целия град и околностите.

Никой не може да се мери с върха на върховете - Ню Йорк, Ню Йорк (New York). Той притежава своя дял изморени, бедни и натъпкани сякаш един върху друг маси от хора, но има също музеи, големи статуи, дори по-големи сгради от световна класа и безкраен ентусиазъм, както и цяло множество у-у-у и-и-и! Трудно е да се обясни кое е нещото, което го прави толкова изобилстващ от живот, но хиперактивната забързаност продължава да привлича все повече и повече хора.

Ню Йорк е място, като никое друго. Виждали сте огромните небостъргачи, оживения трафик и ярките светлини по филмите. Голямата ябълка, както го наричат, е дом на най-изящните музеи, на много и разнообразни ресторанти, на най-новата музика и забавления. Безкрайните тротоари ще ви отведат до улици с кафенета, до уникални дизайнерски магазини и до зелените хълмове на Сентрал Парк. 

В наши дни Ню Йорк  е един от най-сигурните градове и най-добрия начин да бъде разгледан е пеша. 

Нещо изключително полезно за всички туристи е CityPASS New York, за да спестите пари. С тази карта спестявате до 51% от входната такса за най-големите забележителности в Ню Йорк.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин