Следваща дестинация: Оградата с хиляди сутиени - странни места - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Следваща дестинация: Оградата с хиляди сутиени
Автор: Иван Чорбаджийски

„Дайте ми сутиен и ограда и ще създам забележителност!“ е казал Архимед преди много години. Или поне би казал така, ако беше жив да види как няколко (хиляди) сутиена са способни да повдигнат ако не Земята, то поне духа и благосъстоянието на едно новозеландско градче.

Сутиеновата ограда в Кардрона, Нова Зеландия води началото си някъде между Коледа и Нова година на 1999 г., когато четири парчета дамско бельо мистериозно се появяват край шосе.

Явно сметнали идеята за добра, няколко жени от градчето повличат крак и само няколко месеца по-късно 60 сутиена се размятат на вятъра. А след като местната забележителност влиза в новините, дами от цялата страна, че дори и чужбина започват да допринасят за нейното обогатяване. 

До 2006 г. бройката достига хиляди и въпреки кражбите от време на време (включително загубата на 1500 експоната накуп), оградата продължава да обогатява уникалната си украса. 

Краят настъпва през април 2006 г., когато местните власти обявяват нерегламентирания простор за "опасен за трафика" по шосето и "грозна гледка".

Сутиените са премахнати, но ентусиазираните местни жители не могат току-така да се разделят с тях и няколко месеца по-късно правят опит за подобряване на световния рекорд за най-дълга верига от сутиени. Успяват да съберат 7400, което е с около 100 000 по-малко от тогавашния рекорд. Добрата новина е, че покрай проекта си набират и 10 000 долара за благотворителност. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин