Снога и арктическа йога – тази зима бъди дзен в снега - Зима и ски - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Снога и арктическа йога – тази зима бъди дзен в снега
Автор: Peika.bg
Снога и арктическа йога – тази зима бъди дзен в снега

Снога. Не че е било задължително да измислят специално име на практикуването на йога в снега – но е факт и нищо чудно вече да практикувате снога и даже да не знаете, че така се казва.

Всичко започва от практикуващи йога, които използват хаштаг #snowga за снимките си в снега, публикувани в Инстаграм. Хаштагът става толкова популярен, че няколко компании за йога турове правят програми от йога + ски, сноуборд или снегоходки. 

Заниманията със ски обувки и пухенки няма как да заместят редовните занимания по йога, а по-скоро вкарват йогата в нови сфери от живота. Целта е тялото да се подготви с гъвкавост и издръжливост за спусканията. Подходящи са пози като Воин, Дърво, Триъгълник и други.

Снога глезотии

Сногата е ски ваканция със специалното участие на йога преди и след извънпистови спускания. Но всъщност може да бъде и много повече от това. Нивата на глезене могат драматично да се завишат, когато към това се добавят масаж след карането и домашна торта от сладкаря на хижата. Във Френските Алпи. И не, това също не е краят. Вечерта продължава с вино и гурме хапки във вила насред иглолистна гора, която си има и собствено кино и спа център.

Програми от този тип се предлагат във Франция, но практикуващите йога си организират подобна наслада за сетивата и на други места, и без туристически агенции за посредник.

44763

Арктическа йога

Според вас сногата е за лигльовци? Минете на следващо ниво и се запишете на арктическа йога! Не очаквайте милост от скандинавските йога инструктори, които организират тази нова мода турове. Програмата включва три часа бикрам йога върху замръзнала река – и това е само за загрявка!

Естествено, този тип вледеняващи йога почивки се провеждат само зимата, само в северни райони, за които спокойно може да се каже, че са на края на света. За да може да си медитирате на спокойствие между преходите със снегоходки. 

44765

Не, няма нужда да правите това.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Зима и ски
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин