Укаймеден – да караш ски и да виждаш Сахара - Зима и ски - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Укаймеден – да караш ски и да виждаш Сахара
Автор: Peika.bg
Укаймеден – да караш ски и да виждаш Сахара

В търсене на все по-нестандартни преживявания, все повече европейски скиори се отправят към пистите на Укаймеден – най-високият ски курорт в Мароко, където спускането по пистите върви в комплект с гледка към Сахара.

Намира се във Високите Атласки планини и е най-високо разположеният ски курорт не само в Мароко, но и в цяла Африка. Самото село Укаймеден се намира на 2600 м надморска височина, като оттам седалков лифт ви качва до връх Джебел Атар на 3258 м, където има пет писти.

Тук всичко е правено по модел на европейските ски курорти, но по изключително марокански начин. Ако искате да си наемете ски, сноуборди или обувки, всичко е старо и пооръфано в официалния ски гардероб. В неофициалните магазинчета цените са по-ниски, но и екипировката е в още по-лошо състояние и буквално се въргаля в калта. Вместо шатъл автобуси, скиорите се транспортират между лифтовете с магарета с цветни седла.

Пистите не са равни, а на буци и бабуни, което ги прави истински интересни за напредналите скиори, които търсят предизвикателства.

Районът позволява и интересни маршрути за ски трекинг, като е добре да имате местен водач, тъй като маркировката е липсваща или в лошо състояние.

Планове за ски курорта

Дубайска компания планира да инвестира няколко милиона в курорта, да обнови съоръженията, да изгради луксозни хотели и най-високо разположеното в света голф игрище с 18 дупки. За добро или за лошо – ще се разбере след време. А дотогава, все още имате шанс да практикувате малко старомодно мароканско спускане.

Полезна информация за ски курорта Укаймеден: Укаймеден (на английски се изписва Oukaimeden) се намира на около 70 км от Маракеш. Разполага с 5 писти за ски и сноуборд с обща дължина 20 км. Има 7 лифта, ски училище и наем на ски екипировка.Максималната височина на пистите е 3258 м. Подходящ сезон за ски е от януари до март.  

Укаймеден – да караш ски и да виждаш Сахара

Магаретата, които се ползват вместо шатъл. На заден план - лифтът.

Укаймеден – да караш ски и да виждаш Сахара

Укаймеден – да караш ски и да виждаш Сахара

Укаймеден – да караш ски и да виждаш Сахара

По пътя към Укаймеден

Укаймеден – да караш ски и да виждаш Сахара

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Зима и ски
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин