Списък с най-нужните вещи за пътуване (част 2) - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Списък с най-нужните вещи за пътуване (част 2)
Автор: Peika.bg
Списък с най-нужните вещи за пътуване (част 2)

Нека си признаем – всички сме изпитвали поне веднъж чувството на яд, когато си забравим вкъщи някоя важна част от багажа.

Именно затова решихме да ви помогнем това да не се случва отново със списък с най-важните неща, които трябва да присъстват в багажа ви.

Ето ги и тях:

1. Вещи
за първа помощ

Никога не тръгвайте на приключение без
няколко лепенки анкерпласт, болкоуспокояващи за глава, стомах и други леки неразположения, риванол или спирт, алергозан и т. н. – особено, ако сте с дете. В случай, че взимате лекарства по предписание, носете със себе си и рецептата – никога не се знае дали няма да се наложи да купувате нова опаковка или да доказвате, че са за личните ви здравословни нужди.

2. Слънцезащитни средства

Без значение дали се припичате под жарките лъчи на плажа или катерите планинските върхове, кожата ви трябва да бъде добре защитена от вредното въздействие на ултравиолетовите слънчеви лъчи. Затова ви препоръчваме винаги да вземате със себе си лосион за лице и за тяло; лосион за след слънце за регенерация на кожата, включително балсам за устни, шапка и слънчеви очила.

3. Тоалетни принадлежности

Искаме да ви уверим, че не бива да разчитате на удобствата в хотелската стая или на местните магазини, що се отнася до тоалетните принадлежности, когато отивате на почивка. Дори да има такива, няма гаранция, че ще са толкова качествени, колкото вашите лични, подбрани според индивидуалните ви особености. А и със сигурност, ще е по-добре за бюджета ви да ги носите със себе си. Затова винаги носете сапун и душ-гел, шампоан и балсам, четка и паста за зъби и т. н.

4. Зарядни устройства, батерии

Със сигурност няма да ви е приятно, ако забравите зарядното за лаптопа, мобилните телефони или фотоапарата. Дори да сте решили да отидете на почивка без технологии, носете поне едно устройство за връзка с „външния свят“ и зарядно устройство. Дори да го държите изключен през цялото време, ще сте спокойни, че можете да потърсите помощ в случай на нужда.

5. Документи

Преди да тръгнете задължително се уверете, че всичките ви идентификационни документи са в срок (лична карта, международен паспорт, шофьорска книжка). Ако пътувате с кола, проверете дали винетният стикер, техническият преглед и застраховката на автомобила са актуални и че имате Зелена карта (за автомобила, в случай, че заминавате за страна, която я изисква). Не забравяйте и всички видове билети, които сте купили предварително и ще ви трябват за пътуването.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин