Спортни занимания, на които да се отдадете в Мадрид - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Спортни занимания, на които да се отдадете в Мадрид
Спортни занимания, на които да се отдадете в Мадрид

Основан още през IX век, Мадрид е столицата на Испания и третият по големина град в Европа със своите 3.3 милиона жители.

Разположен е в централната част на Иберийския полуостров. Благодарение на пъстрата си история Мадрид е магнит за милиони туристи всяка година. Но освен със своите дворци, музеи и площади, Мадрид е и място, където можете да пробвате най-различни видове спорт. Затова днес ще се спрем на някои спортни занимания, които можете да пробвате, ако пътувате до испанската столица и сте любители на спорта.

Поло

Поло или още известен, като "спортът на кралете" е един от най-древните отборни спортове в света. В наши дни има и модернизирана версия на този спорт, наречена Снежно Поло. Тук обаче става дума за традиционното понятие поло. В Мадрид има поло клуб, носещ името Los Mariachis Madrid Polo Club, където можете да се запознаете с правилата и техниките в този спорт, преди да вземете участие в мач. Предлагат се полудневни екскурзии до самата база на клуба, включваща обиколка на самото спортно съоръжение, докато същинската част и играта на поло са съобразени с вашите умения.

Колоездене

Карането на колело със сигурност е една от най-приятните физически дейности за мнозина, като в Мадрид можете да се насладите на колоездене по асфалтов път и дори планински пътеки. Излишно е да споменаваме колко популярно е колоезденето като спорт, особено такъв, на който всеки може да заложи за дадени състезания, като Джиро ди Италия. Местата, където можете да покарате колело на територията на Мадрид, се намират в Националния парк Сиера де Гуадарама. Освен това обаче можете да избирате между различни организирани групи за колоездене. Ако сте почитатели на по-дивите и екстремни гористи маршрути, Ел Прадо и Каса се Кампо са точно за вас.

Голф

Това е един по-малко популярен спорт у нас, макар и напоследък да виждаме проблясъци в този спорт от страна на наши спортисти. Перфектен пример затова са три наши млади момичета, които наскоро станаха десети в европейското клубно първенство по голф за Европа. Ако сте сред феновете на този спорт и искате да го пробвате, в Мадрид има редица голф курсове, както за напреднали, така и за абсолютни новобранци. Такива ще откриете и в самия център на града, като голф клуба Olivar de la Hinojosa.

Кану-каяк

И не на последно място, всички фенове на водните спортове могат да са спокойни, защото, ако посетите Мадрид, ще имате възможност и да покарате кану. Този олимпийски спорт е достъпен за всички на територията на Национален парк Сиера де Гуадарама и по-специално в езерото Пинила. Там се предлагат полудневни разходки с кану-каяк и гид, които са подходящи и за семейства. Има канута, на които спокойно могат да се качват и деца, стига да са минимум 7-годишни.

 

***

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин