Сус или Средиземноморие по тунизийски - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Сус или Средиземноморие по тунизийски

На крайбрежието на африканското Средиземноморие се намира Тунис. На по-голямата част от площта му се разпростира пустинята Сахара. Столицата му е Тунис, но с това туристическите градове не се изчерпват. Един от тях е Сус - намира се на 140 км на юг от столицата, на Хамаметския залив, с гледка към Средиземно море.


Градът има финикийски произход, затова не пропускайте да посетите стария град – обявен за част от световното наследство от ЮНЕСКО. Там ще видите криволичещи улички и крепост, а около тях се е настанил модерният град – както това може да се случи само в Африка.

Ако сте любители на музеите, градът има какво да ви предложи – вижте мозайката на Медуза в Музея на Сус, както и древната крепост Рабит.

Опитайте местни специалитети в някой от многобройните ресторанти. Край Сус има огромни плантация от маслинови дървета, така че не пропускайте местните маслини.

Магазинчетата пък ви очакват със своите сребърни бижута, килими, покривки... Само не забравяйте, че тук е прието да се пазарите и ако приемете първоначално предложената ви от продавача цена, най-вероятно ще бъдете измамени (затова си припомнете нашите съвети за успешно пазарене).

Не на последно място Сус е любим на туристите заради красивите си плажове, които гледат към пристанището. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин