Тел Авив - пътешествие само за ценители - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Тел Авив - пътешествие само за ценители
Автор: Peika.bg
Тел Авив - пътешествие само за ценители
Снимка: pixabay

Независимо дали търсите плажове и клубове или прекрасна храна и архитектура, Тел Авив има всичко!

Няма значение дали ще останете за уикенд или седмица, приятелски настроените местни жители ще ви осигурят топло посрещане в един град, който се гордее с миналото си и развива оптимистично бъдеще!

Ако се чудите дали си заслужава да го посетите, вижте нашите 5 причини да го направите!

1. Удивителните плажове

Тел Авив - пътешествие само за ценители
Снимка: pixabay

Плажовете в Тел Авив са епицентърът на обществения живот в града. Бреговете са идеални за всичко, от слънчеви бани до игра на маткот (подобно на тенис на плажа). Ще откриете безброй места на плажа, предлагащи напитки или вечеря с изглед към морето. Тези, които се чувстват по-мързеливо настроени, могат да си поръчат храна, директно доставена, до плажната им кърпа.

2. Яфо - най-старият пристанищен град

Тел Авив - пътешествие само за ценители
Снимка: pixabay

Яфо е един от най-старите пристанищни градове в света и най-колоритният квартал на Тел Авив. Историята му е отразена в еклектичния му микс от стара и нова архитектура. Днес това е мултиетническа общност, в която мюсюлмани, евреи и арабски християни живеят един до друг. Разгледайте невероятния Стар град на Яфо и опознайте криволичещите улици, които водят до наскоро реновираното пристанище. Там пък не пропускайте да си купите прясна риба.

3. Висококачествената храна

Тел Авив - пътешествие само за ценители
Снимка: pixabay

Тел Авив е град за ценители на хубавата храна. От класни ресторанти до уютни бистра, тук е събрана най-добрата храна от Близкия Изток. За най-добрия хумус отидете до Али Караван (местните го наричат Абу Хасан) в Яфо. Ако искате да опитате нещо по-завъртяно, отидете в Taizu, а за нещо по-специализирано и скъпо, отидете до Порт Саид или Санта Катарина.

4. Хората

Тел Авив - пътешествие само за ценители
Снимка: pixabay

Макар някои от тях да живеят доста охолно, те са здраво стъпили на земята и не са загубили сърдечното си отношение, дори и към туристите. Бъдете сигурни, че в Тел Авив с удоволствие ще ви помогнат с препоръки за места, които да посетите или с указания как да стигнете до вече набелязано местенце.

5. Архитектурата

Обезателно посетете "Белия град" в Тел Авив. Това наименование се отнася за съвкупност от 4000 сгради, които са представители на ранния модернизъм в архитектурата и са предимно в бяло, откъдето идва и самото наименование. Основите на „Белия град“ са поставени през 20-те години на миналия век. 

Тел Авив - пътешествие само за ценители
Снимка: pixabay

В центъра на града също има безброй примери за изискани модернистични сгради, сред които "Авраам Соскин Хаус" на улица "Лилиенблум", построена през 1933 г. от Зеев Речър и сграда "Джакобсон" на улица "Левонтин", построена от Емануел Халбрехт през 1937 г. Тук има множество пешеходни турове, към които можете да се присъедините, но няма да навреди и да се разходите безцелно. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин