Топ 10 средиземноморски дестинации - Барселона - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Топ 10 средиземноморски дестинации - Барселона
Автор: Peika.bg
Топ 10 средиземноморски дестинации - Барселона
Снимка: pixabay

Кажете думата Средиземно море и веднага вероятно ще си помислите за искрящи лазурни води и дълги участъци от златни пясъци, окъпани в блестящо слънце. Не е лош образ за създаване и определено такъв, който ще ви накара да копнеете да стегнете багажа си и да излетите за средиземноморска ваканция. Но там има много повече от синьо море, плажове и слънце.

Средиземноморието или Средиземно море, както често се съкращава, определя група от двадесет и една държави. Всяка страна е уникална и има своя собствена отличителна култура. С толкова много различни дестинации, от които да избирате, не е лесно да решите коя е идеалната за вашата почивка.

В тази поредица от статии можете да разгледате десетте най-добри места по средиземноморието и подробности за това какво прави всяко едно от тях специално. Четете статиите една след друга и скоро ще имате страхотни идеи за следващата си почивка.

6. Барселона, Испания

Топ 10 средиземноморски дестинации - Барселона
Снимка: pixabay

Барселона е световно известен със своите несравними сгради, проектирани от архитекта Антони Гауди. Масивната урбанизация е дом на над милион и половина души и получава повече от пет пъти повече посетители всяка година. Освен уникална архитектура и известен футболен отбор, това е град с някои отлични плажове, първокласни ресторанти и първокласен нощен живот.

Топ 10 средиземноморски дестинации - Барселона
Снимка: pixabay

Всички структури на Гауди са произведения на изкуството сами по себе си. От грандиозната църква с върхове на Саграда Фамилия до Парк Гюел, Cas a Mila и Casa Batllo, всички те са впечатляващи. Старият квартал или Barri Gotic датира от средновековието. Там се намира Музеят на Пикасо, който показва над четири хиляди негови картини. Разходка по Ла Рамбла ще ви преведе през сърцето на града. Там ще откриете улични кафенета, тапас барове и прочутия пазар La Boqueria. Футболните фенове могат да направят обиколка на стадион Камп Ноуи. Хванете Барса в действие, ако са там по време на футболния сезон. За да се разхладите след цял ден на разглеждане на забележителности или да поработите върху своя тен, се отправете към градския плаж. Това е един от най-добрите градски плажове в света. Въпреки че не очаквайте да имате всичко само за себе си, това е основна атракция в Барселона и привлича тълпите.

Топ 10 средиземноморски дестинации - Барселона
Снимка: pixabay

Кога да посетите Барселона?

Барселона е невероятна по всяко време на годината. През юли и август температурите пламват над трийсетте градуса, а улиците са претъпкани с туристи, тъй като е пиковият сезон. От март до юни са добри месеци, както и септември и октомври.

Съвет: Около края на септември Барселона празнува края на лятото с огромно улично парти, наречено La Merce. Фестивалът продължава цели пет дни. Ако планирате да отидете по това време, резервирайте хотела си доста по-рано, тъй като това е изключително популярно събитие.

Защо да посетите Барселона?

Няма европейски град, който да се мери с модернистичната архитектура на Барселона. Смайващите окото структури всеки трябва да види веднъж в живота си. Това е фантастична средиземноморска дестинация, ако искате да вземете комбинирана ваканция град/плаж и да прекарате няколко изискани вечери навън.

Барселона е най-добрият средиземноморски град със спираща дъха архитектура, превъзходни плажове и интересни културни дейности.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин