Топ 10 средиземноморски дестинации - Корсика - островът на красотата - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Топ 10 средиземноморски дестинации - Корсика - островът на красотата
Автор: Peika.bg
Топ 10 средиземноморски дестинации - Корсика - островът на красотата
Снимка: pixabay

Кажете думата Средиземно море и веднага вероятно ще си помислите за искрящи лазурни води и дълги участъци от златни пясъци, окъпани в блестящо слънце. Не е лош образ за създаване и определено такъв, който ще ви накара да копнеете да стегнете багажа си и да излетите за средиземноморска ваканция. Но там има много повече от синьо море, плажове и слънце.

Средиземноморието или Средиземно море, както често се съкращава, определя група от двадесет и една държави. Всяка страна е уникална и има своя собствена отличителна култура. С толкова много различни дестинации, от които да избирате, не е лесно да решите коя е идеалната за вашата почивка.

В тази поредица от статии можете да разгледате десетте най-добри места по средиземноморието и подробности за това какво прави всяко едно от тях специално. Четете статиите една след друга и скоро ще имате страхотни идеи за следващата си почивка.

2. Корсика, Франция

Топ 10 средиземноморски дестинации - Корсика - островът на красотата
Снимка: pixabay

Корсика е остров, който се е сгушил по средата между френското и италианското крайбрежие. Нарежда се на четвърто място по големина в Средиземноморието и от геоложка гледна точка неговите осем и половина хиляди квадратни километра са една гигантска планина. Почти една трета от територията на страната е национален парк, а останалата част не е така развита туристически като повечето други средиземноморски острови. Известен като Острова на красотата, той е покрит с борови гори и има драматични планински пейзажи с назъбени върхове и дълбоки дерета. Има плажове, осеяни по цялото крайбрежие, заедно със заспалите рибарски селца, където животът протича с по-бавно темпо. За релаксираща ваканция е идеален.

Топ 10 средиземноморски дестинации - Корсика - островът на красотата
Снимка: pixabay

Plage de Palombaggia е най-добрият плаж на Корсика и един от най-красивите в Европа. Това е отлично място за гмуркане, плуване и водни спортове, както и за слънчеви бани. Един от акцентите на дейността на острова е дългият сто и седемдесет километра пешеходен маршрут GR20. Известен със своята изтощителна трудност, пълният маршрут отнема две седмици за преход от опитни туристи. Дори по-кратки етапи не трябва да се опитват, освен ако нямате предишен опит в планинското ходене.

Бонифачо, столицата, се намира на издигната позиция високо на варовикова скала. Това е град с много характер, интересен стар квартал и цитадела. Крепостният град Аячо на юг е родното място на Наполеон Бонапарт и там ще намерите катедрала от шестнадесети век с емблематични творби на известните художници Делакроа и Тинторето.

Топ 10 средиземноморски дестинации - Корсика - островът на красотата
Снимка: pixabay

Кога да посетите Корсика?

Ако искате да отидете на туризъм, отидете на Корсика през септември. Температурите са умерени, така че са идеални за дейности на открито и е достатъчно слънчево, за да получите приличен тен. За да бъдете на острова, когато е най-ароматен, отидете през май и юни, когато храстите на макиса цъфтят. Отидете на Великден, ако се наслаждавате на представления, тъй като тогава се провеждат фестивалите и парадите. Ако причината да изберете Корсика като дестинация за средиземноморска ваканция е GR20, тогава времето да стегнете куфара си и да се отправите към летището е юни или началото на септември.

Защо да посетите Корсика?

Корсика има непокътната автентичност, която е трудно да се намери на много посещавани места. Естествената му красота не е помрачена от туризма и животът там продължава както винаги. Местната кухня е вкусна, а за приключенците има GR20.

Корсика е страна с непокътната природна красота и култура. Родното място на Бонапарт; има рибарски селища, плажове, планински пейзажи, крепостни градове и пешеходен маршрут GR20.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин