Защо остров Корсика е приключенската столица на Франция? - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Защо остров Корсика е приключенската столица на Франция?
Автор: Peika.bg
Защо остров Корсика е приключенската столица на Франция?
Снимка: pixabay

От туризъм и колоездене до гмуркане и какви ли не още забавления, този малък френски остров е място за големи приключения.

Има причина средиземноморският остров Корсика да носи прякора Ил дьо Боте (Остров на красотата). Разположен между Франция и Италия на върха на Сардиния, островът е място с драматично географско разнообразие, с тюркоазени води, покрити с гори планини и села, кацнали на върховете на хълмовете.

Дълго време Корсика беше известна само като дестинация за слънце, море и пясък. С над 15 часа незалязващо слънце през лятото и повече от 1000 км от бреговата ивица е лесно да разберете защо. Но постепенно островът придобива авантюристичната репутация, която заслужава, като тези, които знаят, идват тук, за да смесят водните спортове и дни на колоездене с нощи на местно вино и островна кухня.

Прочетете, за да откриете някои от най-добрите дейности на острова.

1. Туризъм

Защо остров Корсика е приключенската столица на Франция?
Снимка: pixabay

Корсика се усеща така, сякаш е проектирана да бъде проучена пеша, с повече от 1500 км маркирани пешеходни пътеки. Много от тях са свързани с планински „убежища“, които предлагат място за нощуване заедно със сезонна храна.

Пътеката GR20 на 180 км е идеално предизвикателство за пешеходци. Преминавайки през планини и гори, той може да бъде завършен за около две седмици с непринудено темпо. Ако не бързате, можете да заобиколите селата, да спрете за вино сред разпръснатите лозя и да се задържите с часове на върха на високите места, за да се насладите на гледката.

2. Колоездене

Защо остров Корсика е приключенската столица на Франция?
Снимка: pixabay

Корсика е планинска верига, с красив изглед към морето. Има 21 върха, които се извисяват на над 2000 м, което прави планинското колоездене бързо и забавно - по скалистите хълмове, нагоре по планинските била и надолу от другата страна. Почти всички пътища са вълнообразни, затова се подгответе за много колоездене нагоре и надолу.

По крайбрежието маршрутите стават малко по-нежни. Можете да стигнете до океана, скачайки от село на село. Чудесна опция е близо 200-километровият маршрут от Бастия до Бонифачо, който поема по някои от най-живописните брегови линии на острова. Справете се наведнъж или го вземете поетапно, спирайки за дълги, небрежни обеди по пътя.

3. Във водата

Защо остров Корсика е приключенската столица на Франция?
Снимка: pixabay

Корсика е обсипана с реки, водопади и басейни с топла вода - чудесно забавление за дейности като каньонинг. Каньонът Ричиуза в Боконяно и каньонът Вергелу са страхотни места за разходка, където можете да се изкачите, да скочите и да се насладите на пътя си около острова.

Гмуркането с шнорхел позволяват уникален поглед върху разнообразния морски живот под повърхността. На места можете да го направите директно от плажа - Arinella Beach е чудесен за това, където мекият пясък отстъпва на тюркоазените води с великолепни цветни рифове. Има и редица интересни места с развалини, на които можете да се гмурнете, от плуване около малък товарен кораб, потънал през 1965 г. в La Pecorella, до проучване на бомбардировач B-17, който е свален през 1944 г. от немски изтребители.

4. Приключение на сушата

Защо остров Корсика е приключенската столица на Франция?
Снимка: pixabay

Като най-планинския остров в Средиземноморието, Корсика е чудесно място за приключения. Дейностите варират от парапланеризъм и каране на велосипед до конна езда и катерене. Реейки се в небето, плавайки по крайбрежието или галопирайки по плажа, всичко това са вълнуващи начини да опознаете и да се насладите на Корсика.

Но без значение как прекарвате времето си, трябва да завършите с дегустация на френско-италианската кухня на Корсика. Добавете чаша местно вино и цветен залез и вие имате перфектния завършек на активен ден на Ile de Beauté . 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин