Топ 12 начина да направите Коледа специална всяка година - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Топ 12 начина да направите Коледа специална всяка година
Автор: Peika.bg
Топ 12 начина да направите Коледа специална всяка година
Снимка: pexels

Какво правите, за да направите празниците специални във вашия дом? Във вашето семейство кои са основните начини, по които правите Коледа специална всяка година? 

Коледният сезон може да изглежда весел с подаръци под елхата и украса в къщата и двора, но има много уникални и забавни начини да направите Коледа специална. Превърнете този празничен сезон в истинска магия и намалете темпото, за да оцените истински приятелите и близките си, като прекарате известно време с тях.

Направете Коледна светлинна обиколка

Без значение къде живеете, със сигурност в близост ще откриете коледен базар или място на магични коледни светлини. Сложете малко какао в термоса си, съберете семейството си и прекарайте една вечер в шофиране наоколо, разглеждайки удивителните коледни светлини.

Домашна Коледа

Коледните занаяти са били популярна семейна дейност от дълго време. Независимо дали правите орнаменти за елхата, печете в кухнята или правите домашни подаръци, събирането на поколенията е това, което помага да направите домашните коледни дейности толкова специални.

Орнаменти

Може би си мислите, че да седнете по време на натоварения коледен сезон, за да правите много орнаменти, е последното нещо, което искате да правите, но празничното майсторене с вашите деца или приятели е чудесен начин да се свържете и да създадете нещо значимо. Орнаментите не трябва да са сложни.

Постройте къща от джинджифил

Цялото семейство може да отпразнува празничния сезон, като построи заедно къща от джинджифил. Направете скица, създайте шаблон, изпечете меденките и след това намерете всички прекрасни лакомства за декорации.

Ако не се чувствате достатъчно смели, за да се заемете с цяла джинджифилова къща от нулата, можете или да си купите готов комплект, или можете да се справите, като използвате крекери и консервирана глазура вместо джинджифилови сладки. 

Печете

Празничните лакомства не трябва да са скъпи или трудни за приготвяне. Пригответе домашно приготвени бонбони или бисквити, които да споделите със семейството и приятелите. Помислете дали да не направите голяма партида от едно лакомство и след това да посетите приятели за размяна на бисквитки, за да можете да получите няколко разновидности в замяна на вашия труд. 

Украсете

Един от най-добрите начини да се насладите на коледния дух е да украсите къщата си. Превърнете дома си в зимна страна на чудесата, пълна с празнично настроение.

Вечеряйте със стил

Независимо дали ще изнесете специалните празнични порцеланови сервизи на баба, използвате празнични цветове в салфетките и приборите или създавате зимна тема, която ще удиви гостите, подреждането на елегантна маса за вашата празнична трапеза поставя всички в настроение за празнуване. Запалете няколко свещи и добавете празничен център като завършващ щрих към вашия пейзаж за хранене.

Украсете своето дърво

Всеки има различни методи за украсяване на елхата. Някои хора искат това да бъде грандиозен тематичен дисплей; други може да използват семейни орнаменти, предавани през поколенията, или да използват такива, които децата са направили през годините. Когато украсявате дървото, споделете историите и спомените зад орнаментите, които сте избрали, тъй като всеки вероятно разказва своята собствена история. 

Бъдни вечер

Отброяването на дните до Коледа е част от празничното вълнение и за много семейства празнуването на сезона започва в деня преди Коледа с голям празник. Създайте свои собствени специални спомени в деня преди Коледа с тези забавни идеи.

Пижама и история

Настанете се удобно в любимата си пижама, седнете на възглавници до елхата и четете специални коледни истории. Има много прекрасни книги, подчертаващи това време на годината, включително.

Загрейте малко сайдер или горещо какао, за да споделите, и се насладете на време за четене на глас. Ще откриете, че дори по-големи деца и тийнейджъри ще се насладят на тази традиция.

Коледна вечер на талантите

Посрещнете Коледа с малко забавление и смях. Преди голямата вечер напишете няколко идеи на малки хартиени ленти, които хората ще трябва да изпълнят. Накарайте членовете на семейството да изберат един лист хартия и след това да изпълнят своя талант пред останалата част от групата. Накарайте публиката да оцени действията по скала от едно до десет.

Споделете коледната любов

Някои неща е по-добре да споделяте със съседи и приятели или в група. Включете други хора в някои от традициите на вашето семейство и ще откриете, че ще извлечете десетократни ползи.

Kоледни песни

Съберете хората заедно за коледни песни. В началото може да ви се стори малко изтъркано, но след като започнете, ще откриете, че е радостно събитие. 

Помогнете

Присъединете се към семейството и помогнете в приют за бездомни или занесете храна на дома за стари хора. Ако живеете във вашия малък град, помислете за печене на лакомства за местните пожарни и полицейски участъци. Няма по-добър начин да поставите своите благословии в перспектива от това да посетите тези с по-малко късмет.

Дайте

Дори и да нямате пари, пак можете да помогнете на любимите си благотворителни организации, като дадете част от себе си. Дарете вашето време или неизползвани артикули за полезно коледно благотворително усилие. 

Празнувайте Коледа от сърце

Не забравяйте, че Коледа не само не идва от магазина – тя не идва с правила. В допълнение към почитането на най-милите ви спомени от миналото на Коледа, можете да създадете нови традиции, като правите нещата, които вие и вашето семейство ще цените най-много.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин